18/5 Στο Σιδηρόκαστρο μέλη της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας

Ο Σύλλογος Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος» φιλοξένησε στο Σιδηρόκαστρο 39 σπηλαιολόγους της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, του Τοπικού τμήματος Βόρειας Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη (ΕΣΕ) στις 7 και 8/5.

Μέλη του συλλόγου, τους συνόδεψαν πρώτα στο σπήλαιο του λατομείου του Μαύρου Βράχου. Όπου γνώρισαν το μοναδικό σε μέγεθος στην Ελλάδα σπήλαιο της κατηγορίας των πρωτογενών σπηλαίων.
Ομάδα έμπειρων σπηλαιολόγων της ΕΣΕ ανέλαβε να εκπαιδεύσει τους υπόλοιπους στην καταρρίχηση, για να γνωρίσουν τους δύο πρώτους θαλάμους του σπηλαίου και το σπάνιο σταλακτιτικό διάκοσμο  Η εκπαίδευση αυτή συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ.
Την Κυριακή (8/5) άπαντες συγκεντρώθηκαν στο μονοπάτι που κατεβαίνει στη Βόρεια πρόσοψη του σπηλαίου Ζεστών Νερών, μη διστάζοντας να βουτήξουν στα κρύα νερά του Κρουσοβίτη προκειμένου  να γνωρίσουν και να θαυμάσουν την πλούσια σε σταλακτιτικό διάκοσμο διαδρομή των 135 μ. του σπηλαίου.
Μετά τη διάβαση του σπηλαίου. ακολούθησαν το πρόγραμμα της ξενάγησης που έγινε μπροστά στις κλειστές σιδηρόφρακτες πόρτες του «Ιερού του Απόλλωνα και Πάνα» και στη συνέχεια στο σπήλαιο των Τεχνιτών Καταρρακτών. Εκεί αντίκρισαν τη μεγάλη βραχοσκεπή, κάτω από την οποία βρέθηκαν πολλά νεολιθικά ευρήματα πεντέμισι χιλιάδων χρόνων. Η ξενάγηση έγινε από τον Ελευθεριάδη Ελευθέριο Πρόεδρο του Συλλόγου Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος» και κατευχαριστημένοι έφυγαν ενθουσιασμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *