18/6 Χωρίς νερό ο Σχιστόλιθος

παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων.
Σιδηρόκαστρο 30 Ιουλίου 2007
Προς τον: Δήμαρχο Σιδηροκάστρου
Κοινοποίηση τον: Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου
Διεύθυνση: Δημαρχιακό μέγαρο
Θέμα: Κατασκευή δεξαμενής πόσιμου νερού στο οικισμό Σχιστόλιθος.

 Κύριε Δήμαρχε
 Όπως ίσως γνωρίζετε στον οικισμό Σχιστόλιθος παρουσιάζεται έντονο το φαινόμενο της λειψυδρίας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
 Οι λόγοι είναι προφανείς:
 1.Η αύξηση του πληθυσμού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 2.Η αύξηση των αναγκών τόσο λόγου της ζέστης αλλά και τις χρήσης του για ποτίσματα.
 3.Το χαμηλό υψόμετρο που βρίσκετε η υπάρχουσα δεξαμενή.
 Στον οικισμό διαμένουν μόνιμα τριάντα (30) άνθρωποι – ενήλικες και παιδιά – τους δε καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυξάνετε σε 50 κατά μέσο όρο.Στους χρήστες αυτούς πρέπει βεβαίως να υπολογίζουμε και τους συντοπίτες μας οι οποίοι αγόρασαν κτήματα στις παρυφές του οικισμού και υδροδοτούνται και αυτοί ως έπρεπε από το δίκτυο.
 Αντιλαμβάνεστε κύριε Δήμαρχε τι σημαίνει να επιστρέφεις από τη δουλειά σου και να μην υπάρχει νερό να κάνεις ένα μπάνιο, η να μη μπορείς να ποτίσεις τον κήπο σου, η τα οικόσιτα ζώα σου.
 Η λύση κύριε Δήμαρχε είναι κατά τη γνώμη μας πολύ απλή και οικονομική.
 Προτείνουμε να κατασκευαστεί νέα δεξαμενή διαστάσεων 5 Χ 5 Χ 4 δηλαδή 100 κυβικών μέτρων η οποία θα λύση το πρόβλημα της ποσότητας για αρκετά χρόνια, στο υψηλότερο σημείο το παρακείμενου λόφου ούτος ώστε να καλυφτεί και το πρόβλημα της υψομετρικής διαφοράς.
 Με υπολογισμούς που κάναμε είναι μια δαπάνη η οποία δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ γεγονός που σας βοηθά να τη χρηματοδοτήσετε από πολλούς πόρους.
 Ευελπιστούμε κύριε Δήμαρχε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας και θα αναθέσετε στις υπηρεσίες σας τη σχετική μελέτη ούτως ώστε να τεθεί ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, και να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας.
Ακολουθούν τα ονόματα και υπογραφές κατοίκων

* Ένα χρόνο μετά όχι μόνο δεν έγινε τίποτα αλλά ο κ. δήμαρχος ούτε καν μας απάντησε όπως ορίζει η δεοντολογία, φαίνεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία με την οποία των τίμησε ο κόσμος τον έκανε τόσο αλαζόνα που δεν είχε καν την ευθιξία να απαντήση στο αίτημα πενήντα και πλέον ανθρώπων.
 Αλλά και η αντιπολίτευση που θα περίμενε κανείς να ενδιαφερθεί επέδειξε πλήρη αδιαφορία για το πρόβλημα των κατοίκων.
 Οι κάτοικοι του οικισμού σας ευχαριστούν όλους!!!
Δελτίο Τύπου των κατοίκων του Σχιστολίθου

πηγή: εφημερίδα Ψίθυροι της Σιντικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *