18/8 Πανηγύρι της γης 2006 στο Γόνιμο

Στο Δασάκι Γονίμου, δίπλα από τον σπάνιο υγροβιότοπο της Κερκίνης, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο νομό Σερρών, το «Πανηγύρι της γης», στις 25, 26και 27 Αυγούστου.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ανοιχτή γιορτή αγροτουρισμού, με στόχο την προβολή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον αγροτουρισμό.
Στο χώρο της εκδήλωσης, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο δράσης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) Κερκίνης, θα λειτουργούν περίπτερα με τοπικά σερραϊκά προϊόντα, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα γνωρίσει, αλλά και να τα προμηθευτεί.
Συγκεκριμένα θα υπάρχουν : προϊόντα από βουβάλι, κουνέλι, στρουθοκάμηλο, αλκοολούχα ποτά (κρασί, ούζο, τσίπουρο), αποξηραμένοι καρποί, παστέλια, αρτοποιήματα, γλυκά, βότανα, αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού, μέλι, μαρμελάδες, λουκούμια, ζαχαρώδη, ελαιόλαδα & ελιές, ζυμαρικά, τραχανά, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

Επίσης : Φυτώρια ανθοκομίας, σπόροι προς καλλιέργεια, φυτά και άνθη νωπά και αποξηραμένα, είδη λαϊκής τέχνης καθώς και ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργούν περίπτερα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και του ομίλου UNESCO Σερρών με θέμα : «O δρόμος της ελιάς».συναντά το«δρόμο των Θεών Ποταμών».

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 20:30 το βράδυ, με συναυλία τουΓιάννη Μιχαηλίδη και του σχήματος «Πρώτες γιορτές» από την Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, (20:00) θα παρουσιαστούν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα (Σύλλογοι Ποντίων Νέου Πετριτσίου, Αν. Ρωμυλίας «Μπάμπω» Λειβαδιάς, Πολιτιστικός Μεγαλοχωρίου, Μακεδόνες Ηράκλειας) και στη συνέχεια παραδοσιακή βραδιά με τοσχήμα "Τοπικά ακούσματα των Σερρών" που θα παρουσιάσει παραδοσιακές μελωδίες και σκοπούς, απʼ όλες τις περιοχές των Σερρών. (Με την υποστήριξη της Ν.Ε.ΠΟ.Σ στο πλαίσιο του προγράμματος "Πολιτιστικές διαδρομές 2003 – 2006" – Leader +"της δράσης "Δίκτυο Πολιτιστικής Συνεργασίας")

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα (Πολιτιστικός Γονίμου, Μακεδόνες Χαρωπού, Σύλλογος Γυναικών Λειβαδιάς, Πολιτιστικός Βυρώνειας).

Επίσης η «ΠΡΑΞΙΣ» με την μεγαλύτερη αφισα της Ελλάδος που δημιουργήθηκε από νέους των Σερρών την Παγκόσμια ημέρα των νέωνκαι η «Team for the world» με έκθεση φωτογραφίας «2006 Διεθνές έτος ερημοποιησης»

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον δήμο Πετριτσίου και την εκεί Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών και με την στήριξη της Αγροτουριστικής Α.Ε, της Νομαρχιακής Εταιρίας Πολιτισμού Σερρών και του ομίλου UNESCO Σερρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *