18/9 Απάντηση στην καταγγελία του κ. Κοσμίδη Σάββα από τον Πρόεδρο των Λουτρών

Χωρίς καμία έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Κοσμίδη η οποία αφορά στην Δημοτική Επιχείρηση Λουτρών Σιδηροκάστρου. Ήμουν βέβαιος ότι θα υπέκυπτε στον πειρασμό της πολιτικής σκοπιμότητας να παραβεί τους κανόνες πολιτικής ευπρέπειας που ο ίδιος διακύρηξε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου, και αυτό βέβαια λόγω έλλειψης σοβαρού πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων.

Άλλωστε περίμενα να μου δοθεί η ευκαιρία να απαντήσω σε όσα ανεύθυνα, κακόβουλα και ΅ανώνυμα΅  σέρνονται εις βάρος μου το τελευταίο διάστημα.
Βέβαια, ο τρόπος που επέλεξε να τα θέσει και να πολιτευτεί ουσιαστικά ο υποψήφιος κος Κοσμίδης δείχνει την ποιότητα με την οποία φιλοδοξεί να διοικήσει τον Δήμο. Πρόκειται για μία τακτική πρωτόγνωρη, ανεύθυνη και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της επιχείρησης και του Δήμου γενικότερα . 
Για την αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας παραθέτω τα εξής:
Ο κ. Κοσμίδης επισκέφθηκε τα Λουτρά Σιδηροκάστρου, με προσχηματικό σκοπό την δήθεν ενημέρωση του για την  κατάσταση της Επιχείρησης. Θα μπορούσε να μην υποστεί την ταλαιπωρία αυτή και να ζητήσει την υποκειμενική πληροφόρηση που ήθελε, από τον Διευθυντή της Επιχείρησης-πρόεδρο εργαζομένων καθώς ο τελευταίος είναι μέλος της επιτροπής προεκλογικού αγώνα του κ. Κοσμίδη.
Κατά την επίσκεψη του στην Επιχείρηση συναντήθηκε μόνο με τον Διευθυντή της Επιχείρησης, χωρίς να επιδιώξει  καμία συνάντηση με την Διοίκηση, προκειμένου να διασταυρώσει όλα τα «στοιχεία» που του δόθηκαν από το μέλος της επιτροπής του. Κατά συνέπεια δεν φρόντισε να διατηρήσει ούτε τα προσχήματα. Αντίθετα και με τρόπο απόλυτα ανεύθυνο, που δεν αρμόζει σε πολίτη ο οποίος φιλοδοξεί να διαχειρισθεί τις τύχες του Δήμου, δυσφημεί την Επιχείρηση και προσβάλει βάναυσα την προσωπική τιμή και υπόληψη μου.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως δεν θα επιτρέψω την διενέργεια πολιτικών παιχνιδιών με την Επιχείρηση αλλά και με την ίδια την προσωπική πολιτική μου διαδρομή και στάση.
Σε ότι αφορά στην ουσία των «φοβερών» καταγγελιών παραθέτω τα εξής:

  • Καταγγέλλει την παρούσα διοίκηση για δυσφήμιση της επιχείρησης και για υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Αλήθεια από πού προκύπτει αυτή η διαπίστωση; Γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης την εξέλιξη του αριθμού των επισκεπτών της; Προφανώς όχι διότι ήθελε να συναντηθεί μόνο με τον υποβολέα του. Του απαντούμε πως δυσφήμιση της Επιχείρησης δεν συνιστά η απόλυτη και ραγδαία αύξηση των επισκεπτών της Επιχείρησης, αλλά η ίδια η ανακοίνωσή του, η οποία με απόλυτα ανεύθυνο και επικίνδυνο τρόπο, επιχειρεί να την εκθέσει.  
  • Καταγγέλλει την παρούσα διοίκηση ότι δεν έχει καμία συνεργασία με τον διευθυντή της Επιχείρησης. Αλήθεια γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι η Επιχείρηση διαθέτει κανονιστικό πλαίσιο το οποίο προβλέπει αρμοδιότητες σε κάθε ιεραρχικό επίπεδο και σε κάθε οργανική μονάδα. Αλήθεια γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι στην Επιχείρηση μας, κατά παράβαση κάθε κανόνα επιχειρηματικής λογικής, καθ΄ υπέρβαση της υφιστάμενης νομολογίας, ο Διευθυντής της Επιχείρησης είναι και Πρόεδρος των εργαζομένων; Προφανώς όχι διότι ήθελε να συναντηθεί μόνο με τον υποβολέα του.

  Ο Πρόεδρος της Επιχείρησης συνεργάζεται με όλα τα υπηρεσιακά στελέχη στην βάση των διατάξεων του Κανονισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, όπως αυτός εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Επίσης καταγγέλλει την «μεθόδευση και απόκρυψη» κάθε οικονομικού στοιχείου προκειμένου να αποφευχθεί ο έλεγχος σκοπιμότητας και νομιμότητας από την διεύθυνση της Επιχείρησης. Αλήθεια από πού προκύπτει ότι τα υπηρεσιακά στελέχη ασκούν στην διοίκηση τέτοιον έλεγχο. Γνωρίζει ο κος Κοσμίδης ότι ο έλεγχος σκοπιμότητας ασκούνταν μέχρι το 1988 και μόνο από την κεντρική διοίκηση; Γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι ο έλεγχος νομιμότητας στις πράξεις του Διοικητικού  Συμβουλίου ασκείται σύμφωνα με τις, σχετικές με την εποπτεία, διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα; Προφανώς όχι διότι επέλεξε να συναντηθεί μόνο με τον υποβολέα του. Με πιο τρόπο φιλοδοξεί να διοικήσει τον δήμο ο κος Κοσμίδης. Εκχωρώντας αρμοδιότητες που του αναθέτει ο λαός με την ψήφο του σε αντάλλαγμα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ;
           Καταγγέλλει την παρούσα διοίκηση ότι δεν ενημέρωνε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις πρακτικές που ακολουθούσε. Γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι ο αριθμός των  συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο μεγαλύτερος που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην επιχείρηση.  Μπορεί να κάνει συγκεκριμένες τις καταγγελίες του; Προφανώς όχι διότι επέλεξε να συναντηθεί μόνο με τον υποβολέα του.

  • Καταγγέλλει την παρούσα διοίκηση ότι κατέχει ρεκόρ αδιαφάνειας σε όλες τις αγορές, πραγματοποιεί  δαπάνες ύποπτες που δεν έχουν καμία σχέση με την λειτουργία της Επιχείρησης. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω πως δεν επιθυμώ την ποινικοποίηση της τοπικής πολιτικής δραστηριότητας. Είμαι όμως υποχρεωμένος να δηλώσω πως εάν δεν παρουσιασθούν τα «στοιχεία» που δήθεν έχει στην διάθεση του ο κ. Κοσμίδης η δεν ανακαλέσει,  θα κινηθώ αρμοδίως. Χωρίς καμία λογική συμψηφισμού, διότι δεν μπορεί να υπάρξει, συνιστώ στον κ. Κοσμίδη να μελετήσει το πόρισμα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου για την περίοδο που ο υποβολέας του  είχε την ευθύνη διαχείρισης της Επιχείρησης. Γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι το σύνολο των διαδικασιών διενέργειας προμηθειών, έργων και εργασιών διέπεται από τις διατάξεις του Κανονισμού Διαχείρισης της Επιχείρησης, τον οποίο κατήρτισε η παρούσα διοίκηση; Γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι η Επιχείρηση, από την σύστασή της (αν και ήταν μέλος του Δ.Σ. την περίοδο 1995-1998) διέθετε έναν υποτυπώδη κανονισμό;  Προφανώς όχι διότι επέλεξε να συναντηθεί μόνο με τον υποβολέα του.
  • Καταγγέλλει την παρούσα διοίκηση ότι βάφτισε ως δημοπρασίες απαράδεκτες παράνομες διαδικασίες με στόχο την τροφοδοσία της Επιχείρησης από το συγγενικό περιβάλλον μου και από ημέτερους.  Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επαναλάβω πως δεν επιθυμώ την ποινικοποίηση της τοπικής πολιτικής δραστηριότητας. Είμαι όμως υποχρεωμένος να δηλώσω πως εάν δεν τεκμηριώσει την καταγγελία  του η δεν ανακαλέσει, θα κινηθώ αρμοδίως.  Αλήθεια γνωρίζει ο κ. Κοσμίδης ότι στην παράγραφο 6 του άρθρου 29 του κανονισμού διαχείρισης προβλέπονται οι διαδικασίες προμηθειών για τα είδη που υπάρχουν με επάρκεια στην τοπική αγορά; Γνωρίζει ότι το ίδιο άρθρο ορίζει τα όρια διενέργειας και τα είδη των διαγωνισμών; Γνωρίζει ότι κατά το έτος 2005 ο διαγωνισμός  για την προμήθεια ειδών τροφίμων πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των συμμετεχόντων σε αυτόν και ενώπιον όλων ανοίχτηκαν οι σφραγισμένες προσφορές; Γνωρίζει ότι ο ένας εκ των αναδόχων παραιτήθηκε μετά από την κατακύρωση του αποτελέσματος; Γνωρίζει ότι κατά το έτος 2006 προσήλθε στον διαγωνισμό μόνον ένας ενδιαφερόμενος αν και έλαβαν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι τόσο την περίληψη της προκύρυξης στα καταστήματά τους (χωρίς να έχουμε υποχρέωση) όσο και τον φάκελο για τους όρους του διαγωνισμού από τα γραφεία της επιχείρησης ενυπόγραφα ; Αλήθεια &gamma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *