19/4 Συνάδελφε κυνηγέ,

 Στις 29 Απριλίου θα κληθούμε να εκλέξουμε το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας που θα αναλάβει το βάρος και την ευθύνη της διοίκησης για τα επόμενα δύο χρόνια.
Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα χρόνια είναι και τα πιο κρίσιμα για να διατηρήσουμε και να διαφυλάξουμε ότι καταφέραμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα τελευταία 8 χρόνια.

 Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για να γκρεμιστεί όλη αυτή η κοινή προσπάθεια και τα θεαματικά αποτελέσματα που καταφέραμε είναι ” προ των πυλών ”.Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι ορατά.Ο ανταγωνισμός και η μεγάλη κάρπωση ειδικά στον αγριόχοιρο σε συνδυασμό με τα αυξανόμενα κρούσματα λαθροθηρίας δεν πρέπει να μας αφήνουν αδιάφορους.Ειδικά όταν βλέπουμε και κάποιες μεμονωμένες ομάδες κυνηγών να προσπαθούν να χειραγωγήσουν όλη αυτή τη κοινή προσπάθεια προς όφελός τους, είναι εύλογο να ανησυχούμε.

Συνάδελφε κυνηγέ,
 
 Σ’ αυτές τις εκλογές θα πρέπει να δώσουμε μια αποστομωτική απάντηση σ’ όσους επιβουλεύονται το μέλλον και τις προσδοκίες μας.
 Είμαστε μια ομάδα νέων και παλαιότερων κυνηγών που ζητάμε να μας εμπιστευτείτε.
 Έχουμε επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα 18 σημείων για τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν και υποσχόμαστε την άμεση υλοποίησή του.

                                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

1) Ένταση της φύλαξης ειδικά στους κρίσιμους μήνες της αναπαραγωγής. Άμεση πρόσληψη (3) τριών εποχιακών φυλάκων θήρας (Μπέλες- Μεσσαία) (Ρούπελ- Άγκιστρον- Αχλαδοχώρι) (Κρούσια- Λιθότοπος).Αγορά θερμοκάμερας με χρηματοδότηση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ για την αποτελεσματικότερη πάταξη της βραδινής λαθροθηρίας.Ήδη έχει εγκριθεί το σχετικό κονδύλιο.
2) Εκπόνηση μελέτης για την ανάπτυξη και την διατήρηση των πληθυσμών του Αγριόχοιρου και του λαγού στην περιοχή του Αχλαδοχωρίου- Μετάλλου- Καπνοφύτου.
3) Κατασκευή πυρήνα εξοικείωσης φασιανών με παράλληλη εκτροφή νεοσσών.Απελευθερώσεις τουλάχιστον 500 φασιανών ετησίως σε κυνηγότοπους της περιοχής μας.Επαναεισαγωγή της πεδινής πέρδικας σε περιοχές που έχει εκλείψει.
4) Αγορά σκοπευτικής μηχανής τύπου sporting και κατασκευή σκοπευτηρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πετριτσίου και τον Δήμο Σιδ/στρου (έχει υποβληθεί σχετική μελέτη).Καμία οικονομική επιβάρυνση για το σύλλογό μας.
5) Έκδοση αδειών θήρας για την Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή Σερρών
, μέσω του συλλόγου μας.
6) Εκπόνηση μελέτης και υπόμνημα στο Υπουργείο για αλλαγή των ορίων της ελεγχόμενης κυνηγητικής περιοχής Σερρών στο Πολύβρυσο.
7) Καθιέρωση ετήσιας Κυνηγητικής γιορτής με συμμετοχή όλων των μελών του συλλόγου πριν την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου με σκοπευτικούς αγώνες, παραδοσιακή μουσική, φασολάδα κ.α.
8) Επιδιόρθωση όλων των κυνηγητικών περιπτέρων (Πολύβρυσο-Κιλιμιλί-Μπέλες-Μεσσαία) και κατασκευή (4) τεσσάρων νέων (Άγκιστρον-Λιβαδίτσα-Αχλαδοχώρι-Κρούσια).
9) Πιλοτικό πρόγραμμα επέμβασης και δημιουργίας κατάλληλων βιοτόπων (καλαμώνες-μικρές λίμνες-ορυζώνες) για το κυνήγι των υδρόβιων με χρηματοδότηση της ΣΤ’ Ομοσπονδίας Θράκης ύψους 6.000 ευρώ.
10) Εκτεταμένο πρόγραμμα βελτίωσης βιοτόπων με σπορές και εμβολιασμούς καρποφόρων δένδρων σε όλες της περιοχές του Συλλόγου μας.
11) Περιφερειακές συνελεύσεις σ’ όλους τους Δήμους και Κοινότητες του Συλλόγου μας για την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας και για την παρακολούθηση υλοποίησης των αποφάσεων.
12) Διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων ειδικά για τους νέους κυνηγούς για την προώθηση της κυνηγητικής ιδέας, την σωστή εκμάθηση του κυνηγητικού όπλου και της βιολογίας των θηραμάτων.
13) Επαναλειτουργία της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου μας.
14) Δημιουργία μητρώου σκύλων και δωρεάν εμβολιασμοί
από συνεργαζόμενο κτηνίατρο καθώς και δωρεάν εξετάσεις για ανίχνευση λεϊσμανίας και διροφιλαρίωσης.Ενημέρωση για τους ζωανθρωπονόσους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τον ανθρωπο και ειδικά για τα μικρά παιδιά.
15) Ένταξη του Συλλόγου μας στο διασυνοριακό πρόγραμμα INTEPEG III ”φύλαξη και επόπτευση των θηραματικών πληθυσμών στην οροσειρά του Μπέλλες και του Αγκίστρου”.Το πρόγραμμα προβλέπει την αγορά 2 ΤΖΙΠ και την πρόσληψη 3 θηροφυλάκων.Καμία οικονομική επιβάρυνση για το σύλλογό μας.
16) Διευκόλυνση και ανάληψη όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών
για όσα μέλη μας θέλουν να κυνηγήσουν στα Σκόπια και την Βουλγαρία.
17) Διανομή δωρεάν με την άδεια θήρας Αναλυτικού Κυνηγετικού Χάρτη του Ν.Σερρών σε συνεργασία με την Α.ΝΕ.ΣΕΡ. και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
18) Αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Συλλόγου μας και βελτίωση της ύλης της εφημερίδας μας Κυνηγός & Περιβάλλον σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα κυνηγετικά περιοδικά.

             ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ               ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

2.   ΜΕΡΤΖΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ                             1.  ΛΑΓΚΑΖΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ               
4.   ΝΑΣΚΟΣ ΧΑΡΙΖΑΝΗΣ                           4.  ΤΣΙΝΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5.   ΠΙΤΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
6.   ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

8.   ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΦΟΡΟΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *