19/4 “ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ” ΜΑΚΑΡΙΟΥ “Ή ΕΡΧΕΣΤΕ ΠΙΣΩ Ή ΦΕΡΝΩ ΝΕΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ”

Αποφασισμένος να εγκαταστήσει νέα αδελφότητα στην Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο, δηλώνει στο infoserres.gr ο εκεί μητροπολίτης Μακάριος, που έκανε γνωστό πως στις 12/4 απέστειλε επιστολή στην ηγουμένη Χριστονύμφη, με την οποία ουσιαστικά την προειδοποιεί για τις επόμενες κινήσεις του.


«Πλέον πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Το μοναστήρι δε μπορεί να εξακολουθήσει να παραμένει κλειστό. Ή θα γυρίσουν ή θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να ξαναλειτουργήσει το μοναστήρι, ακόμη και με νέα αδελφότητα» δήλωσε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, που δήλωσε έτοιμος να το πράξει, εφόσον η απόφαση της σημερινής αδελφότητας είναι οριστική να μην επιστρέψει και με τον όρο, όπως  τόνισε, να ξεπληρώσουν προηγουμένως, τα όποια χρέη τους.

Να σημειωθεί πως από τον περασμένο Φεβρουάριο, η αδελφότητα έχει στα χέρια της, το γραπτό αίτημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με το οποίο τους ζητείται η άμεση επιστροφή τους στο Σιδηρόκαστρο, με βάση την ομόφωνη απόφαση των μελών της Δ.Ι.Σ, που ελήφθη στις 8/2.
Πηγές προσκείμενες στην αδελφότητα, δήλωσαν στο infoserres.gr, πως η απόφαση των μοναχών να εγκατασταθούν στα Σπάτα είναι αμετάκλητη, σε χώρο που ήδη έχει επιλεγεί, άρα πλέον, δεν τίθεται θέμα επιστροφής στο Σιδηρόκαστρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *