19/7 Στο Σιδηρόκαστρο το 567 ΤΠ του Ν.Πετριτσίου

Τέλος εποχής το 567 Τ.Π για το Νέο Πετρίτσι, αφού απο 1/9/2009 νέα έδρα του θα είναι το γειτονικό Σιδηρόκαστρο.

Στοπλαίσιο αναδιάρθρωσης των μονάδων στη βόρεια Ελλάδα, με στόχοπερισσότερη λειτουργικότητα και λιγότερα έξοδα, το Γενικό ΕπιτελείοΣτρατού, αποφάσισε τη μεταστάθμευση του 567 Τ.Π απο το Νέο Πετρίτσι στο Σιδηρόκαστρο, όπου ήδη λειτουργεί Μονάδα Επιστράτευσης.


Σύμφωνα με ασφαλεις πληροφορίες του infoserres.gr, η απόφαση για τη μεταστάθμευση της μoνάδας, ελήφθη τον περασμένο Απρίλιο και ήδη στο Σιδηρόκαστρο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου να φιλοξενήσει τη δύναμη του 567 Τ.Π, συνολικά 120 άτομα, προσωπικό και έφεδρους.

Η απόφαση για το κλείσιμο του στρατοπέδου "ΛΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ", προκαλεί αντιδράσεις στην τοπική κοινωνια, αφού η λειτουργία της ενισχυε την αγορά και τους επαγγελματίες στο Νέο Πετρίτσι.
Το 2003 με ενέργειες της τότε δημοτικής αρχής του Θεόδωρου Ταλιουρίδη,είχε αποτραπεί η κατάργηση του 567 Τ.Π το οποίο και είχε αναβαθμιστείως μονάδα – κέντρο ελέγχου, των φυλακίων στο Μπέλες και στο όροςΆγκιστρο. Την ίδια εοιχή είχε μπει λουκέτο στο 565 Τ.Π της Ροδόπολης, στο 566 Τ.Π της Βυρώνειας, στο 605 Τ.Π των Άνω Ποροίων και στο 568 Τ.Π του Σιδηροκάστρου.
Απο την 1/9/2009 ο έλεγχος της βόρειας συνοριακής γραμμής, παραμένει μεν στο 567 Τ.Π, που όμως θα απομακρυνθεί απο το χώρο που εγκαταστάθηκε το 1954,στα υψώματα επάνω απο το Νέο Πετρίτσι. Για την ιστορία το 567 Τ.Π καιστο παρελθόν είχε εγκατασταθεί στο Σιδηρόκαστρο, για μικρά χρονικάδιαστήματα. Συγκεκριμένα απο το 1950 έως το 1951 και απο το 1952 έως το 1954.
Έχουμεκάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι απο την εξέλιξη αυτή. Είναι τοαποτέλεσμα και δικών μας πιέσεων προς την στρατιωτική ηγεσία. ΤοΣιδηρόκαστρο ως διοικητικό κέντρο της περιοχής μας πρέπει να είναι καικέντρο της στρατιωτικής διοίκησης και χαίρομαι που τα επιχειρηματά μαςέπιασαν τόπο” δήλωσε στο infoserres.gr, ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *