2/12 “ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ”

ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΚΑΙ Η ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΝΥΜΦΗ


Κατηγορηματικές εμφανίζονται οι μοναχές της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίττης, να επιστρέψουν και πάλι στο Σιδηρόκαστρο, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη φυγή τους.


Οι σχέσεις της αδελφότητας με την μητρόπολη Σιδηροκάστρου, οξύνθηκαν εκ νέου, μετά τους ισχυρισμούς του μητροπολίτη Μακάριου, πως από το μοναστήρι οι μοναχές «άρπαξαν» διάφορα αντικείμενα, όπως παλαιές εικόνες, δεξαμενή καυσίμων, μικροφωνική εγκατάσταση, κρεβάτια και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
«Να επιστρέψουμε; Μετά απ΄ όλα αυτά. Με συγχωρείτε. Κάτω απ΄ αυτές τις συνθήκες είναι δυνατόν να ζήσουμε στο Σιδηρόκαστρο» η απάντηση της μοναχής Ευνίκης, εκπροσώπου της αδελφότητας, στην ερώτηση του ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, αν επιστρέψουν πίσω στο μοναστήρι, εφόσον τους το ζητήσει ο μητροπολίτης Μακάριος.
Η ίδια απάντησε και στα υπονοούμενα του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, για την απουσία αντικειμένων από το μοναστήρι.
«Δεν πήραμε καμία δεξαμενή πετρελαίου, μέχρι την στιγμή που τα κλειδιά της μονής τα κρατούσαμε εμείς. Από τη στιγμή που παραβιάστηκαν οι πόρτες της μονής κα τα κλειδιά δεν ξέρω ποιος τα έχει, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έγινε».
Απάντηση δόθηκε και για τις εικόνες, κάποιες από τις οποίες έχουν σημαντική ιστορική αξία : «Προφανώς ο μητροπολίτης εννοεί την εικόνα της βαπτίσεως του κυρίου την οποία η γερόντισσα έφερε από την Ικαρία και είναι χρεωμένη στην αρχαιολογία να την μεταφέρει όπου βρίσκεται εκείνη. Εμείς πήραμε την εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου και την εικόνα της Κοιμήσεως» κατέληξε η ίδια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *