2/3 Ενιαίο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στις εκλογές της ΤΕΔΚ

Τους δημάρχους που ανήκουν στο χώρο της Ν.Δ κάλεσε το βράδυ της Τετάρτης (28/2) στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε ο πρόεδρος Δημήτρης Μακρίδης, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκλογές της ΤΕΔΚ , κυρίως όμως για το ένα κοινό ψηφοδέλτιο  που θα πρέπει να υπάρξει στις ερχόμενες εκλογές στην  Τοπική Ένωση Δήμων και κοινοτήτων.

Πρόκειται ουσιαστικά  για μια προσπάθεια,  να βρουν τη μέση λύση οι δύο πλευρές , αυτές του Γιάννη Βλάχου και του Χρυσόστομου Γκαντίδη.
Τόσο ο Γραμματέας της ΝΟΔΕ όσο και αρκετοί δήμαρχοι που έδωσαν το παρόν  μετά το πέρας της συνάντησης μίλησαν για συμφωνία να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο, με στόχο τη νίκη στις εκλογές. Στη σύσκεψη το παραβρέθηκε και ο τομεάρχης της ΝΔ Φώτης Παπαχρήστου.
Πληροφορίες που μετέδωσε το ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση, θέλουν, τον Χρυσόστομο Γκαντίδη να διαφωνεί με το κοινό ψηφοδέλτιο. Μάλιστα για το λόγο ότι αποχώρησε νωρίς από τη σύσκεψη, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, και δεν ήταν μπροστά στην απόφαση των δημάρχων, για το κοινό  ψηφοδέλτιο.
Παρόντες στη σύσκεψη της ΝΟΔΕ ήταν οι δήμαρχοι : Μαυροθάλασσας  Χρυσόστομος Γκαντίδης, Αλιστράτης Γιώργος Μαδεμπλής, Στρυμονικού Ισαάκ Ρίζος, Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης, Κερκίνης Ιάκωβος Ιακωβίδης, Πρώτης Κώστας Αστρίνης, Λευκώνα Θεόδωρος Γεωργιάδης, Σκουτάρεως Παναγιώτης Τατούδης. Επίσης, οι πρώην δήμαρχοι : Ηράκλειας Τάσος Γεωργιάδης, Πετριτσίου Θεόδωρος Ταλιουρίδης, Ν. Ζίχνης  Κώστας Σαμαρτζάς, Εμμ. Παπά Ευάγγελος Δεδούσης, Νιγρίτας Νίκος Βλαδίκας, Κορμίστας Παναγιώτης Χατζηθεοδωρίδης. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων : Αχλαδοχωρίου Αναστάσιος Ορφανόπουλος και Προμαχώνα Σάββας Καραβασιλείου.
Από τη σύσκεψη απουσίαζαν αν και εκλήθησαν, οι δήμαρχοι : Σκοτούσσας Λάζαρος Ευαγγελίδης, Βισαλτίας Δημήτρης Καλαιτζής, Στρυμόνα Βασίλης Κετσετζής, Νιγρίτας  Αγγελική Μήκα, Ροδολίβους Χάρης Κατσάρας.
Από τα τρία μπλοκ, η ρότα δείχνει πως οδηγούμαστε στα δύο , ενώ σημαντική θα είναι για τις εξελίξεις στο θέμα των εκλογών της ΤΕΔΚ η συνάντηση που προκαλεί ο δήμαρχος Σερρών, Γιάννης Βλάχος, την Κυριακή (4/3) το απόγευμα με όλους τους δημάρχους, ανεξαιρέτως κομματικής προέλευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *