2/3 ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

θα «χορεύει» ο νομός

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Στο ρυθμό του καρνάβαλου θα «χορεύει» αυτό το Σαββατοκύριακο όλος ο νομός Σερρών. Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο την Κυριακή, όσο και την Καθαρά Δευτέρα σε δημοτικά διαμερίσματα.

 


Την Κυριακή στις δύο και μισή το μεσημέρι θα γίνει μεγάλη παρέλαση αρμάτων και μεταμφιεσμένων στο χωριό Βαμβακόφυτο. Μισή ώρα αργότερα τη σκυτάλη θα πάρει η Ηράκλεια, η οποία για μια ακόμη φορά αναμένεται να εντυπωσιάσει με τις εκπληκτικές στολές και τα καλαίσθητα άρματα που θα παρελάσουν στο κέντρο της.
Μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις τέσσερις το απόγευμα, το Σιδηρόκαστρο θα «χορέψει» στους ρυθμούς του καρνάβαλου. Τότε θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση στο κέντρο του Σιδηροκάστρου, στην οποία θα συμμετέχουν εκατοντάδες μεταμφιεσμένοι και πολλά άρματα.
Δύο έθιμα αναμένεται να προκαλέσουν το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών. Το πρώτο είναι το «Κουσάσι», η αναβίωση του οποίου θα γίνει στις έξι το απόγευμα στο δημοτικό διαμέρισμα του Εμμανουήλ Παππά και το δεύτερο στην Πρώτη στις επτά και μισή το απόγευμα.
Ειρ. Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *