2/4 Απάντηση του διοικητή του ΚΕΠΕΠ στους ισχυρισμούς της ιστοσελίδας newsbomb

Στην ιστοσελίδα του διαδικτύου NEWSBOMB  αναρτήθηκε άρθρο του Δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα με τίτλο «φρίκη σε κολαστήριο των Σερρών» στο οποίο ενσωματώνονται και φωτογραφίες περιθαλπώμενων.
Τόσο ο τίτλος όσο και το περιεχόμενο αδικεί το ίδρυμά μας τη στιγμή μάλιστα που άρχισε να μπαίνει σε μία σωστή πορεία.

Μια  εικόνα είναι χίλιες λέξεις αλλά μια εικόνα δεν λέει πάντα την αλήθεια.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν είναι πραγματικές μερικές όμως από αυτές είναι παλαιές.
Η φωτογραφίες με την ένδειξη Νο 5,2 και 6 απεικονίζουν κρεβατάκια με κάγκελα όχι κλουβιά, πολλά παιδικά κρεβάτια έχουν κάγκελα πόσο μάλλον όταν αυτά προορίζονται για ΑΜΕΑ.
Η φωτογραφία με την ένδειξη Νο 4 απεικονίζει παιδάκι του οποίου η πιτζάμα και όχι ο ζουρλομανδύας, έχει κλειστά τα μανίκια, κατόπιν υποδείξεως των ειδικών για δική του προστασία, αποφεύγεται ο αυτοτραυματισμός.
Η φωτογραφία με την ένδειξη Νο 10 απεικονίζει παιδί γυμνό, το συγκεκριμένο παιδί έχει την τάση να βγάζει τα ρούχα του, η φωτογραφία όμως αυτή είναι τραβηγμένη αμέσως μετά το μπάνιο και στο μπάνιο όλοι μας μπαίνουμε γυμνοί.
Η φωτογραφία με την ένδειξη Νο 18 απεικονίζει παιδί ανεβασμένο στο σώμα του καλοριφέρ. Επειδή το παιδί αυτό έχει την τάση να αναρριχάται έχει ντυθεί το σώμα με ειδική επένδυση ώστε ακίνδυνα να αναρριχάται χωρίς να του επιβάλλεται κανένας περιορισμός στις κινήσεις του.
Αν δεν υπήρχαν αυτά τα περιστατικά, τα  Ι. Κ. Φ. δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης.
Αναφέρει ο κ. Παύλος Δημητρίου ότι «τους φοράνε ζουρλομανδύες», δεν κυκλοφορεί ζουρλομανδύας στο ίδρυμά μας.
Δεν υπάρχουν κλειδιά και λουκέτα.
Υπάρχει και ακολουθείται πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας.
Δεν περιορίζονται οι κινήσεις των παιδιών  παρά μόνο ύστερα από υπόδειξη των ειδικών για συγκεκριμένους λόγους.
Απευθυνόμενος στην κοινωνία, θα πω πως το κέντρο μας είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και καλώ και παρακαλώ τον καθένα  να επισκεφτεί και να δει από κοντά την πραγματική εικόνα των παιδιών που περιθάλπουμε και τον τρόπο που οι υπάλληλοί μας εργάζονται.
Παρακαλούμε όλες τις υπερκείμενες και τις ελεγκτικές αρχές, με τα όργανά τους, να έρθουν και να ερευνήσουν για όλα , σημαντικά ή ασήμαντα, προφανή, αυτονόητα ή δυσνόητα αναφέρονται στην πολυσέλιδη επιστολή του κρυπτόμενου κ. Δημητρίου.
Είναι παράλογο να σπιλώνονται και να διασύρονται υπολήψεις αβασάνιστα και ανώνυμα.
Ο Διοικητής

Αριστείδης  Μαγγιώρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *