2/9 Έτοιμη το 2008 η κάθετη οδός Δερβένι-Προμαχώνας εκτός από 8χλμΤην Πρώτη και το πατρικό σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, επισκέφθηκε τη Δευτέρα (1/9) ο υπουργός Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Γιώργος Σουφλιάς, που βρέθηκε στην περιοχή του Παγγαίου όπου και επιθεώρησε την εξέλιξη των έργων στην Εγνατία Οδό.Συγκεκριμένα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ενημερώθηκε για την πορεία του έργου, τόσο στον κάθετο άξονα Δερβένι – Προμαχώνας, όσοκαι στο βασικό τμήμα ποταμός Στρυμόνας – ‘Άγιος Ανδρέας Καβάλας.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του ο Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε στα ΜΜΕ : «Επισκέφθηκα σήμερα δύο πολύ σημαντικά μέτωπα έργων της Εγνατίας Οδού. Όπως διαπιστώσαμε όλοι τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και είμαστε πολύ κοντά στον φιλόδοξο στόχο που βάλαμε πριν τέσσερα χρόνια : Η Εγνατία ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες και θα μπορούμε να την διατρέχουμε από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους του Έβρου».
Όσον αφορά τον κάθετο άξονα Δερβένι – Προμαχώνας, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου, τονίζοντας με νόημα : «Ο κάθετος άξονας Δερβένι – Προμαχώνας είναι ο σημαντικότερος της Εγνατίας Οδού και αποτελεί το Ελληνικό τμήμα του Διευρωπαϊκού άξονα 4 που ξεκινά από τη Γερμανία και μέσω Τσεχίας, Ουγγαρίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας καταλήγει στη Θεσσαλονίκη».
Όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών, ανακοινώθηκε πως μέχρι το τέλος του 2008 θα έχει ολοκληρωθεί όλος ο άξονας, εκτός από οκτώ χιλιόμετρα στην περιοχή Χριστού – Στρυμονικού το οποίο και θα παραδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Στην Πρώτη, ο Γιώργος Σουφλιάς εκτός από το πατρικό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ξεναγήθηκε στην πλατειά του χωριού όπου φωτογραφήθηκε μπροστά από τον ανδριάντα του μεγάλου Σερραίου πολιτικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *