2/9 Ο Μ. Μπόλαρης για ρατσιστικές πρακτικές…

«Ρατσιστικές πρακτικές: Ναυτιλιακές εταιρίεςαρνήθηκαν την επιβίβαση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο λιμάνι του Ηρακλείου,ενώ τα πλοία διατάχθηκαν να αναχωρήσουν πρόωρα και με πολλές κενέςθέσεις!»
Ερώτηση του Μάρκου Μπόλαρη
Μία απίστευτη εκδήλωσηρατσισμού έφερε στην Βουλή σήμερα ο Μάρκος Μπόλαρης, ΠολιτικόςΕκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μακεδονίας – Θράκης,  με Ερώτηση πουκατέθεσε για την απαράδεκτη ενέργεια ακτοπλόων να αφήσουν έξω από ταπλοία τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που βρέθηκαν στο Ηράκλειο για τον αγώνατης ομάδας τους με τον ΟΦΗ.

Η Ερώτηση, στην οποία επισημαίνεται ότι παρόμοιεςπρακτικές καλλιεργούν και εμπνέονται από ρατσιστικές αντιλήψεις, έχειως ακολούθως:
«Σοβαρότατα είναι τα όσα καταγγέλλει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«…ΣτοΗράκλειο γίναμε μάρτυρες της ωμής πραγματικότητας. Με μεγάλη μας λύπηδιαπιστώσαμε, ότι το Ελληνικό κράτος άγεται και φέρεται από τοκεφάλαιο. Στην προκειμένη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες των ΝαυτιλιακώνΕταιριών λειτούργησαν πέρα και πάνω από κάθε νόμο. Με την ανοχή,μάλιστα, του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και όλων των αρμόδιωνφορέων, οι πλοιοκτήτες είχαν τη δυνατότητα να αποκλείσουν με τον πλέονπροκλητικό τρόπο τη μεταφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο στονΠειραιά. Οι φίλαθλοι μας αντιμετωπίστηκαν ως «πολίτες δεύτερηςκατηγορίας».
Υπουργοί της Κυβέρνησης, Υφυπουργοί και βουλευτές,που ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμεροι για το πρόβλημα πουαντιμετώπιζαν οι φίλαθλοι μας, δεν είχαν τη δυνατότητα (ίσως και τηδιάθεση…) να επιβάλλουν την εφαρμογή των νόμων. Οι ΝαυτιλιακέςΕταιρίες, όχι μόνο δεν διέθεταν εισιτήρια (αν και υπήρχαν δεκάδεςαδιάθετα) για το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς, αλλά έδωσαν εντολήώστε τα πλοία να αναχωρήσουν δεκαπέντε λεπτά νωρίτερα από το λιμάνιπροκειμένου να μην υπάρξει ούτε καν οπτική επαφή των πλοίων απόφιλάθλους του ΠΑΟΚ μετά από το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ. Εκατοντάδεςάνθρωποι αφέθηκαν στην τύχη τους, χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους.
Αυτή είναι η Ελλάδα που διοργάνωσε πριν από τέσσερα χρόνια τουςΟλυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Σε λίγεςμέρες οι πολιτικοί, που κάθε τέσσερα χρόνια διεκδικούν την ψήφο τωνφιλάθλων του ΠΑΟΚ, θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 73ηςΔιεθνούς Εκθέσεως. Θα έχουν άραγε το θράσος να κοιτάξουν στα μάτιαόλους αυτούς τους ανθρώπους που άφησαν αβοήθητους στην Κρήτη;
…»
Οιπρακτικές αυτές των ακτοπλόων, πέρα από παραβίαση σειράς ολόκληρηςκανόνων δικαίου, συνιστούν ανοιχτό ρατσισμό έναντι μερίδας της νεολαίαςμας με βάση τις ποδοσφαιρικές προτιμήσεις της.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι συναρμόδιοι κ. Υπουργοί:
1. Ποιοςκαι γιατί έλαβε την απόφαση να μην επιτραπεί η επιβίβαση στα πλοία τηςακτοπλοΐας των φιλάθλων του ΠΑΟΚ από το Ηράκλειο για τον Πειραιά, ενώυπήρχαν κενές θέσεις;
2. Ποιος και γιατί επέβαλε τον απόπλου των πλοίων δεκαπέντε λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης;
3. Σεποιες ενέργειες προέβησαν α) για την αποτροπή της ανωτέρω ενέργειας, β)για την συγκοινωνιακή κάλυψη των φιλάθλων που δεν μετακινήθηκαν, γ) γιατην ανακάλυψη και τον έλεγχο των υπευθύνων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *