20/12 Επτά νέα έργα στο ν.Σερρών από τον «Θησέα»

Τις άδειες δημοπράτησης άλλων 29 έργων (7 στο ν.Σερρών), η υλοποίηση των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Θησέας», υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας. Τα 29 έργα σε 23 δήμους, έξι νομών της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συνολικό προϋπολογισμό 3.668.811,61 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, «η διαδικασία ένταξης έργων προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ‘Θησέας’ του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αδειες δημοπράτησης υπογράφονται σχεδόν καθημερινά και ήδη από τις 16 Ιουνίου φτάσαμε περίπου στα 280 έργα σε εξέλιξη, τα οποία κρίνονται αναγκαία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και χρηματοδοτούνται από το ‘Θησέα’. Επίσης, έχουμε προχωρήσει στην οργάνωση της κατανομής του 35%. Ηδη η σχετική εγκύκλιος έχει σταλεί σε όλους τους ΟΤΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όπου μπορούν να διαπιστώσουν τα κριτήρια και τις προτεραιότητες που τίθενται για την ένταξη έργων, μελετών και ενεργειών, ώστε να υποβληθούν οι σχετικές προτάσεις προς χρηματοδότηση, μέχρι τις 28 Ιανουαρίου. Στις αρχές του 2006 θα αρχίσουμε να εγκρίνουμε και νέες άδειες δημοπράτησης. Θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι αυτό καταδεικνύει τόσο τις ανάγκες τους, όσο και την πρόθεσή τους να αξιοποιήσουν τα κονδύλια που τους παρέχει η πολιτεία, προκειμένου από κοινού να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η συνεργασία των δημάρχων και προέδρων των κοινοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αξιοσημείωτη και το πρόγραμμα αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και για την υλοποίηση αναγκαίων έργων σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες».

Τα 29 νέα έργα που απέκτησαν άδειες δημοπράτησης και ξεκινούν άμεσα είναι:
-ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: 7 έργα, προϋπολογισμού 479.124 ευρώ.

-Δήμος Αχινού: Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης δ.δ. Δάφνης (70.000 ευρώ), Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Ορεσκείας (50.000 ευρώ).
-Δήμος Καπετάν Μητρούση: Αποπεράτωση πολιτιστικού (συνεδριακού) κέντρου δ.δ. Προβατά β’ φάση (35.000 ευρώ).
-Δήμος Νέας Ζίχνης: Βελτίωση βατότητας και γεωμετρικών χαρακτηριστικών οδού δ.δ. Σφελινού – Μεσοράχης (35.000 ευρώ).
-Δήμος Σιδηροκάστρου: Προμήθεια απορριμματοφόρου (80.000 ευρώ).
-Δήμοι Σκοτούσσης – Σιδηροκάστρου (διαδημοτικό): Ασφαλτόστρωση διαδημοτικού δρόμου Παλαιοκάστρου – Σιδηροκάστρου με συνεργαζόμενους τους δήμους Σκοτούσσης / Σιδηροκάστρου (100.000 ευρώ).
-Δήμοι Σκοτούσσης – Ηράκλειας (διαδημοτικό): Ασφαλτόστρωση διαδημοτικού δρόμου Βαλτερού – Αμμουδιάς με συνεργαζόμενους τους δήμους Σκοτούσσης / Ηράκλειας (109.124 ευρώ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *