20/3 Κοινοί έλεγχοι στον Προμαχώνα

Το θέμα των κοινών συνοριακών ελέγχων στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, συζήτησαν στην Αθήνα οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών, Π. Παυλόπουλος και Ρομάν Πετκόφ.
Σε πρώτο χρόνο, αποφασίστηκε να λειτουργήσει πιλοτικά κοινός σταθμός ελέγχου στον Προμαχώνα και αργότερα στην Εξοχή και στο Ορμένιο.

Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί έως το 2011, όταν η Βουλγαρία και η Ρουμανία θα ενταχθούν στον ενιαίο χώρο Σένγκεν και θα απελευθερωθεί η κίνηση προσώπων και αγαθών από και προς τις χώρες αυτές.
Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν επίσης τη συνεργασία των Αρχών των δύο χωρών μέσω της δημιουργίας ενός κέντρου επαφής των τελωνειακών και αστυνομικών αρχών, στο πλαίσιο βουλγαρικής πρότασης, καθώς και την επικαιροποίηση της συμφωνίας αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο κ. Πετκόφ τόνισε ότι η Βουλγαρία είναι το άμεσο εσωτερικό σύνορο της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμανε ότι στη διάρκεια του 2007, 600 χιλιάδες Βούλγαροι τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα και τόνισε ότι, με τους κοινούς ελέγχους, οι καθυστερήσεις στους συνοριακούς σταθμούς θα μειωθούν σημαντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *