21/1 Υπόμνημα του νομάρχη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τα χάλια της Κερκίνης

Υπόμνημα με τα προβλήματα στην λίμνη Κερκίνη και γενικά τον υγρότοπο ζητώντας την άμεση επίλυσή τους απέστειλε ο νομάρχης Σερρών, Κώστας Παπαπαναγιώτου, στον υπουργό Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, Γιώργο Σουφλιά.

Το οικονομικό αποτελεί ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας διαχείρισης καθώς δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για πιθανές πηγές εσόδων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον Κέντρο Πληροφόρησης Υγροτόπου, να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 20 σχεδόν μήνες.
Σύμφωνα με τον νομάρχη, το βασικό πρόβλημα του υγρότοπου είναι η διαχείριση της στάθμης του νερού της Κερκίνης, έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις λειτουργίες τους. Αντιπλημμυρική προστασία, άρδευση του κάμπου των Σερρών και προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.
Μία ολοκληρωμένη παρέμβαση σύμφωνα με το υπόμνημα θα πρέπει να περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά έργα στην πεδιάδα, μείωση των φερτών υλών, άρδευση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα τότε σίγουρα σε μερικά χρόνια η κατάσταση στην Κερκίνη, θα είναι μη αναστρέψιμη» επεσήμενε ο Κώστας Παπαπαναγιώτου.

πηγή: infoserres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *