21/3 Με ”θολά νερά” εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των Λουτρών

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του 2008 της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών.Ο δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σπάσης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό με στόχο την συγκράτηση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.Υπολόγισε την αύξηση των εσόδων σε 130.000 ευρώ και την μείωση των εξόδων περίπου στα 60.000 ευρώ

Ο κ. Σάββας Κοσμίδης τόνισε πως επαληθεύτηκαν οι κατηγορίες μας για την κακή οικονομική διαχείριση της επιχείρησης καθώς εμφανίζονται οφειλές προς το ΙΚΑ περίπου 700.000 ευρώ.Εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη νέα διοίκηση οι οφειλές θα μειωθούν και ψήφισε τον προϋπολογισμό ως ένδειξη καλής θέλησης.
Ο δήμαρχος δεν αμφισβήτησε το ύψος των οφειλών και σημείωσε πως το 2008 θα μειωθούν.
Ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης κ. Σωτήρης Αβράμης, εξέφρασε την ευχή πως η δυσφήμηση των Λουτρών που συντελέστηκε εδώ και ένα χρόνο να μην επαναληφθεί.Άφησε υπονοούμενα και αιχμές πως η τότε διοίκηση υπονομεύτηκε από ανθρώπους μέσα από την επιχείρηση.Αναρωτήθηκε πως συνεχόμενα οκτώ Σάββατα τα ζεστά νερά των Λουτρών θόλωναν και αναγκαστικά γίνονταν ακυρώσεις δωματίων.Από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση δεν θόλωσαν ποτέ.Παρατήρησε πως ο δήμος αιμορραγεί καθώς κωλύεται να αποπληρώνει το δάνειο της επιχείρησης ύψους 250.000.000 δραχμών.
Ο δήμος αναγκάζεται να καταβάλει κάθε μήνα 9.000 ευρώ για την αποπληρωμή του δανείου που αφορά το νέο ξενοδοχείο.
Ο κ. Κοσμίδης απάντησε κάνοντας λόγο για <<θολά νερά>> στην διαχείρηση των λουτρών.Μίλησε για δύο γεωτρήσεις που έγιναν χωρίς αποτέλεσμα και υπεράντληση νερών από τις επιχειρήσεις θερμοκηπίων που βρίσκονται στην περιοχή.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Κορωνίδης υπερασπίστηκε τον κ. Αβράμη σημειώνοντας πως είναι τιμή του που συνεργάστηκε με τον πρώην πρόεδρο.

του
ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΣΑΠΗ

πηγή: εφημερίδα Ακριτική Φωνή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *