21/3 ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΓΙΣΤΡΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΑΓΧΟΝΗ

Επεισόδια προκλήθηκαν χθες το πρωί στα λουτρά Αγκίστρου. Αιτία της διαμάχης η διαχείριση των ιαματικών πηγών. Η κοινοτική αρχή υποστηρίζει ότι ο σημερινός ενοικιαστής πρέπει να αποχωρήσει και να αναλάβει πλέον η ίδια τη διαχείριση, ενώ ο τελευταίος έχει άλλη άποψη και έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη. Οι εκατέρωθεν κατηγορίες δείχνουν ότι στην περιοχή «μυρίζει» μπαρούτι.

Δεκάδες κάτοικοι του χωριού με επικεφαλής τον πρόεδρο πήγαν στα λουτρά και συνεπλάκησαν λεκτικά με το σημερινό ενοικιαστή, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία. «Η κοινότητα εδώ και μία δεκαετία αναπτύσσεται και έχει καταστήσει τις ιαματικές πηγές της καλύτερες της Ελλάδος. Εισρέει πάρα πολύς κόσμος με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να είναι ζηλευτή απ’ όλους. Τα τελευταία χρόνια τα νοικιάζουμε κατ΄ έτος. Πέρυσι για οκτώμισι μήνες σε κάποιον Κοτσαρίδη, ο οποίος έπρεπε να 31 Δεκεμβρίου να βγει. Επειδή είχε κάνει κάποια έξοδα του δώσαμε δύο μήνες επιπλέον. Στις 27 Φεβρουαρίου μας έκανε ασφαλιστικά μέτρα χωρίς να γνωρίζουμε. Η δε σύζυγό του, η οποία διαχειρίζεται την κατάσταση, μου λέει πρόεδρε 1η Μαρτίου φεύγουμε. Αυτός κάνει ασφαλιστικά μέτρα, την περασμένη Κυριακή τελείωσαν οι διαδικασίες και σήμερα πήγαμε σαν κοινότητα με σαράντα εργαζομένους να πιάσουμε δουλειά. Αυτός έφερε αστυνομία και δικηγόρους και λέει εγώ δε βγαίνω, θα περιμένω την απόφαση. Αν είναι δυνατόν τα λουτρά που ανέπτυξε η κοινότητα για το συμφέρον των κατοίκων, κάποιος να τα ιδιοποιηθεί και μάλιστα να τα θέλει για δώδεκα χρόνια. Είναι αδιανόητο και όποιος τολμήσει να τον δικαιώσει θα κρεμαστεί στην κοινότητα όπως ο Τσαουσέσκο», δήλωσε στον «Α» ο πρόεδρος της κοινότητας.
Ο σημερινός ενοικιαστής, Αβραάμ Κοτσαρίδης δηλώνει πως προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων διότι η κοινότητα δεν προχώρησε στη δημιουργία κοινοτικής επιχείρησης.  «Εμείς έχουμε μια δικαστική απόφαση στα χέρια μας με την οποία παραμένουμε μέχρι να βγει κάποια απόφαση, την οποία αναμένουμε σε δέκα – δεκαπέντε ημέρες. Ο πρόεδρος έφερε τριάντα άτομα για να δουλέψουν και ήθελαν να μας βγάλουν με τη βία. Ήρθε η αστυνομία, τους διάβασε την απόφαση, αλλά αυτοί προχώρησαν σε επεισόδια. Αυτή η επιχείρηση βγαίνει σε δημοπρασία κάθε δύο χρόνια. Στην προηγούμενη δημοπρασία ο χρόνος μειώθηκε στους οκτώμισι μήνες με την προοπτική ότι θα γίνει κοινοτική επιχείρηση. Όμως, κοινοτική επιχείρηση δεν έγινε, οπότε θα έπρεπε ή να παραμείνουμε έως ότου γίνει ή να βγούνε σε δημοπρασία. Ο πρόεδρος προτίμησε σήμερα να ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα. Ξαφνικά δέχθηκε τριάντα, σαράντα αιτήσεις και τους είπε σας προσλαμβάνω όλους για δουλειά στο χαμάμ. Τους έφερε σήμερα εδώ προφανώς για να εντυπωσιάσει».
Στις 27 Φεβρουαρίου ο σημερινός ενοικιαστής κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα. «Διότι δε γίνεται κοινοτική επιχείρηση. Αν γινόταν κοινοτική επιχείρηση θα φεύγαμε κανονικά. Από τη στιγμή που δε γίνεται, εφόσον εδώ και δεκαπέντε χρόνια βγαίνουν σε δημοπρασία, βγάλτε τα σε δημοπρασία. Γιατί θέλετε να βάλετε τριάντα άτομα να δουλέψουν. Σε δεκαπέντε ημέρες θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Εάν τα χάσουμε θα αποχωρήσουμε. Εάν τα κερδίσουμε θα τα υπερασπιστούμε. Ο πρόεδρος μάλλον θέλει να κάνει προεκλογικό αγώνα και θέλει να μαζέψει ψήφους. Κανονικά έπρεπε να αποχωρήσουμε 31 Δεκεμβρίου. Είχαμε μία παράταση προφορική για δύο μήνες και έπρεπε να αποχωρήσουμε 1η Μαρτίου».
Στον αντίποδα η απάντηση του προέδρου, ο οποίος δηλώνει ότι η κοινότητα είναι πανέτοιμη.  «Ήδη εδώ και οκτώ μήνες ξεκινήσαμε τη δημιουργία κοινοτικής επιχείρησης και επειδή υπήρχαν κάποια εμπόδια κάναμε τη δημοτική διαχείριση η οποία τελείωσε και είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να δουλέψουμε και από σήμερα. Γι’ αυτό πήγαμε πιστεύοντας ότι ο κ. Κοτσαρίδης είναι ευαίσθητος και θα σεβαστεί τους κατοίκους που θέλουν να δουλέψουν αλλά ο κύριος είναι αχόρταγος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *