21/6 Αισθάνονται την εγκατάλειψη

Πικραμένοι και απογοητευμένοι οι κάτοικοι της Θερμοπηγής

Μεγάλη είναι η πικρία και η απογοήτευση των κατοίκων του δημοτικούδιαμερίσματος Θερμοπηγής, του δήμου Σιδηροκάστρου, για την αντιμετώπισηπου τυγχάνουν από τη δημοτική αρχή. Οι εποχές μετά του Καποδίστρια,φαίνεται ότι είναι δύσκολες για τους 150 κατοίκους της Θερμοπηγής, τουςτελευταίους των… Μοϊκανών, που αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό τους καινα μην το εγκαταλείψουν. Ωστόσο οι ίδιοι αισθάνονται στο… πετσί τουςτην εγκατάλειψη. Χαρακτηριστικό είναι πως τον τελευταίο καιρό, μαζί μετους ίδιους, μόνιμοι «κάτοικοι» του χωριού, έχουν γίνει και τα φίδια.Μόλις πριν από μερικές ημέρες, στον χώρο όπου ψυχαγωγούνται τα παιδιάκαι που αποδεικνύεται πως είναι ακατάλληλος και απεριποίητος, μικράπαιδιά εντόπισαν δύο φίδια στο χώρο που έπαιζαν. Φυσικά τρομοκρατήθηκανκαι αμέσως φώναξαν τους περαστικούς.

«Πριν από μερικές ημέρες στο παιδότοπο, παιδιά εντόπισαν δύο φίδια.Είναι παιδότοπος αυτός; Θα μας πνίξουν τα χόρτα. Δεν δίνουν καμίασημασία. Λες και είμαστε από άλλον πλανήτη. Κι εμείς σ’ αυτό το χωριόζούμε. Να μην προσέχει ένα παιδάκι την ώρα που παίζει, να το δαγκώσεικαι να έχουμε θύματα. Το πρόβλημα είναι έντονο. Μας έχουν εγκαταλείψειόλοι, Θεοί και δαίμονες. Σαν να μην υπάρχουμε εμείς. Ο δήμος έχει πέντεχωριά και εμείς είμαστε σαν να μην υπάρχουμε. Μήπως πρέπει να πάμε στοΣαντάνσκι, μήπως και μας βοηθήσει κάποιος από εκεί; Το Χαροπό όταν ήτανμόνο του δεν είχε ούτε πεζοδρόμιο, δεν είχε τίποτα. Μόλις μπήκε στοΣιδηρόκαστρο, το Χαροπό έγινε παράδεισος. Κοιτάξτε τα χάλια μας,» είναιη κραυγή αγωνίας και έντονης πίκρας, ενός εκ των κατοίκων τηςΘερμοπηγής, του κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος προσθέτει πως οιδρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ατυχημάτων ναείναι μεγάλος.
«Κανείς δεν μας δίνει σημασία,» λέει με παράπονο ο κ. ΧρήστοςΚαραγιαννίδης, ενώ μέσα από τα χόρτα «ξεπροβάλλει» και το μουσείο πουβρίσκεται εκεί. Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης.
Ένας ακόμη κάτοικος της Θερμοπηγής, ο κ. Γιάννης Τομπουλίδης,υποστηρίζει πως ο Καποδίστριας για το δημοτικό διαμέρισμα τηςΘερμοπηγής, αποδείχθηκε καταστροφικός.
Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου Αθανάσιος Σπάσης, τόνισε πως η κατάσταση δενείναι αυτή που περιγράφουν οι κάτοικοι και πως η δημοτική αρχήαντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμουκαι πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξή τους.

Ζωή Χειμωνίδου

πηγή: www.el-vima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *