21/6 Συνελήφθησαν λαθρέμποροι όπλων στον Προμαχώνα

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος  και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τα ξημερώματα της Κυριακής (21/6) τέσσερις Βούλγαρους, δύο άντρες και δύο γυναίκες, στον Προμαχώνα, που επιχείρησαν να πουλήσουν παράνομα, οπλισμό και εκρηκτική ύλη TΜT.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίαςπρόκειται για μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης όπλων καιναρκωτικών που έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών ύστερα απόαξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα. Συγκεκριμένα οι άνδρες του Λ.Σ  παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές, κλείνοντας ραντεβού με τους Βούλγαρους, στο πολυκατάστημα της PROCOM.
Όταν ο Λιμενικός, που παρουσιάστηκε ως … "πελάτης", τους παρέδωσε το αντίτιμο, περίπου 30.000 ευρώ, οι δράστες συνελήφθησαν.
Στα πολυτελή αυτοκίνητα με τα οποία κινούνταν οι τέσσερις Βούλγαροι, εντοπίστηκαν τέσσερα πιστόλια, ένα Καλάσνικοφ, εκρηκτική ύλη ΤΜΤ και αμμωνιοδυναμίτιδα, σιγαστήρες και ποσότητα κοκαΐνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα προμήθευε όπλα και ναρκωτικά σε "νονούς" στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον πριν απο επτλα χρόνια.
ΟιΒούλγαροι συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία ενώ ηέρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και σύλληψη των παραληπτών τουπαράνομου φορτίου. Τα όπλα, τα εκρηκτικά, τα  ναρκωτικά και τα δύο ΙΧεπιβατικά αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.   

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *