21/9 500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ

 Γέρασες και μυαλό δεν έβαλες, ακούγεται από μέσα η φωνή της Χριστίνας της γυναίκας μου. Τι έκανε ο Εθνικός για σένα; Είχε ήδη προηγηθεί η απόφαση μου να κοπούν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό 500 ευρώ και να δοθούν στον Εθνικό ‘γιατί η χρονιά φέτος είναι κρίσιμη και ο σκοπός ιερός’.

 Βέβαια στα δύο τηλεφωνήματα που δέχτηκα από άνθρωπο του Εθνικού, μου ζητήθηκε η φυσική μου παρουσία στις εκδηλώσεις της ομάδας.
 Στο μυαλό μου όμως ήρθαν σκέψεις και εικόνες από το παρελθόν. Σκέφτηκα ότι ήταν πολύ εγωιστικό να δώσω 500 ευρώ μόνο από εμένα. Θυμήθηκα τέσσερα πρόσωπα που δεν υπάρχουν στη ζωή και για μένα ήταν οι καλύτεροι φίλαθλοι – φίλοι της ομάδας της καρδιάς μας (μπορεί να κάνω και λάθος γιατί υπήρχαν και υπάρχουν χιλιάδες φίλαθλοι του Εθνικού). Έτσι καταθέτω 100 ευρώ συνδρομή για τον καθένα μας έχοντας στη μνήμη μου ένα περιστατικό από τους ανθρώπους αυτούς.

1. ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ ΛΑΚΗΣ. Κρητικός, υπάλληλος στους στρατιωτικούς φούρνους. Θυμάμαι ήταν στο κρεβάτι του πόνου και έστειλε την αδερφή του να δώσει την συνδρομή του ενώ συνεδριάζαμε στα γραφεία, στο παλιό κουρείο του Αποστολάκη.

2. ΠΑΛΑΧΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Γνωστός χρυσοχόος – κοσμηματοπώλης της πόλης μας. Θυμάμαι σε ένα αγώνα Β’ εθνικής προηγηθήκαμε (τότε κάναμε τους καγκελάριους και ενοχλούσαμε τον πάνω επόπτη) και ήρθε και με έσφιξε πολύ δυνατά. Ακόμα αισθάνομαι το βάρος στην πλάτη μου.

3. ΤΖΗΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. Παλιός παίχτης αδελφός του Ευριπίδη, χρόνια σερβιτόρος στο εστιατόριο του Τάτση. Θυμάμαι ένα περιστατικό με ένα επόπτη που μας αδικούσε, δεν είχε άλλο τρόπο να αντιδράσει ο Χρυσόστομος και του έριχνε μικρά χαλικάκια και ο επόπτης γύρισε και του είπε τουλάχιστον ρίξε καμιά μεγάλη πέτρα να πάω νοσοκομείο να τα οικονομήσω.

4. ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΤΑΚΗΣ. Αδελφός του Κώστα και του Θανάση παλαίμαχος του Εθνικού και οικογενειακός φίλος. Τι να πρωτοθυμηθώ για τον ΤΑΚΑΡΟ. Δώσαμε και κερδίσαμε πολλούς αγώνες μαζί. Μια φορά όμως σε ένα αγώνα με την Ηράκλεια ενοχλούσαμε ένα ξανθό αριστερό μπακ ότι θα κάνει πέναλτι, όπως και έκανε και κερδίσαμε τον αγώνα.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στον Εθνικό μας, και εμάς τους ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ να μας αγαπάτε όπως εμείς αγαπάμε το ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ και τον Εθνικό.
500 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ

ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΣΕΡΚΕΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΔΝΤΗΣ EYROBANK ΣΕΡΡΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *