22/1 Οκτώ δήμους στις Σέρρες προτείνουν οι «πράσινοι»

Οκτώ δήμους στο νομό Σερρών, πρότειναν στον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη (21/1) στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τον Σερραίο ΥΦΟΙΑΝ Μάρκο Μπόλαρη και τους βουλευτές Στάθη Κουτμερίδη και Μιχάλη Τζελέπη να συναντηθούν στο γραφείο του, προκειμένου να συζητήσουν την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» στο νομό Σερρών. 
Οι τρεις Σερραίοι βουλευτές, φέρονται να πρότειναν οκτώ δήμους στο νομό, μια πρόταση που συμβαδίζει με το πρόσφατο ψήφισμα της  ΤΕΔΚ (14/1) που ζητούσε ουσιαστικά η μείωση των ΟΤΑ στις Σέρρες, να γίνει αναλογικά με τη μείωση των ΟΤΑ του συνόλου της χώρας. Αν δηλαδή καταργηθούν τα 2/3 το ίδιο να συμβεί και στις Σέρρες και να παραμείνουν έως οκτώ δήμοι. 
Το ΔΙΚΤΥΟ τηλεόραση μετέδωσε την προτεινόμενη χωροθέτηση των συγκεκριμένων οκτών νέων δήμων.
=Σέρρες, Λευκώνας, Ορεινή και Άνω Βροντού.
=Νέα Ζίχνη και Αλιστράτη.
=Ροδολίβος, Πρώτη, Κορμίστα και Αμφίπολη.
=Εμμανουήλ Παππάς και Στρυμόνας.
=Σκούταρι, Προβατάς και Στρυμονικό.
=Νιγρίτα, Βισαλτία, Αχινός και Τράγιλος.
=Σιδηρόκαστρο, Πετρίτσι, Προμαχώνας, Άγκιστρο και Αχλαδοχώρι.
=Ηράκλεια, Σκοτούσσα και Κερκίνη.
Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για μία ανεπίσημη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών και μία πρόταση που προέκυψε με βάση τα όσα οι Σερραίοι αιρετοί αποφάοισαν πρόσφατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *