22/1 Συναντήθηκε με Σερραίους αγρότες ο … Βούλγαρος πρωθυπουργός

«Έπεισε» τους Σερραίους αγρότες ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, που συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους το μεσημέρι της Παρασκευής (22/1) στην ουδέτερη ζώνη στον Προμαχώνα.


«Είμαστε αδελφικοί λαοί και θέλουμε τους αγρότες μας και στη Βουλγαρία και στην Ελλάδα να ζουν καλά και να λαμβάνουν τα χρήματα που δικαιούνται. Σας ζητώ όμως να ανοίξετε το μπλόκο, δεδομένου πως ο αποκλεισμός δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για τον αγώνα σας στη Βουλγαρία» φέρεται να δήλωσε ο κ.Μπορίσοφ σύμφωνα με τα όσα μετεδωσε το Radio Pirin.

 συνάντηση έγινε, μετά απο αίτημα των αγροτών των Σερρών, οι οποίοι αμέσως μετά, σε μια χειρονομία καλής θέλησης,όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, άνοιξαν την συνοριακή διάβαση,απο τις 17:00 το απόγευμα και θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων μεχρι τις 22:00 το βράδυ. Στη συνέχεια, θα συσκεφθούν για να καθορίσουν την περαιτέρω σταση τους.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έφτασε στον βουλγαρικο μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ελικόπτερο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν η πρωτοβουλία της συνάντησης αυτής ανήκει στον Βούλγαρο πρωθυπουργό ή στους αγρότες.
Η κίνηση, ωστόσο, αυτή, προκάλεσε αιφνιδιασμό, αλλά και δυσαρέσκεια στην ελληνική πλευρά αν και διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι η συνάντηση αυτή ήταν εν γνώσει της ελληνικής πλευράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *