22/10 Κάτι κινείται με το αεροδρόμιο Χορτερού

Κάτι φαίνεται πως αρχίζει να κινείται στο θέμα της αξιοποίησης του μικρού αεροδρομίου στο Χορτερό του δήμου Σιδηροκάστρου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σκαρλάτου στην εφημερίδα "Ψίθυροι της Σιντικής" (φύλλο Οκτωβρίου) το αεροδρόμιο κρίθηκε κατάλληλο για την προσγείωση υπέρ ελαφρών και ελαφρών αεροσκαφών, μετά από επιθεώρηση του χώρου και των προβλεπομένων από τους σχετικούς κανονισμούς πυροσβεστικών και σωστικών μέσων, που πραγματοποίησε στις 18/9 ο προϊστάμενος Απαιτήσεων και Διευκολύνσεων Αεροδρομίων, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Τμηματάρχης της Δ3 Διεύθυνσης Χρήστος Παπαγεωργίου.

Η υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η οποία σύμφωνα με τον κ.Παπαγεωργίου αποτελεί τυπική διαδικασία, αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στο νέο δήμο Σιντικής, αλλά και σ’ όλη την ευρύτερη περιοχή, τη δυνατότητα απόκτησης ενός μικρού διασυνοριακού αεροδρομίου, εφ’ όσον μετά το φορέα που θα συσταθεί με τη δυνατότητα συμμετοχής σ’ αυτόν και άλλων μετόχων (Περιφέρεια, Επιμελητήριο, Ξενοδόχοι κλπ), προωθηθούν οι διαδικασίες ένταξης και χρηματοδότησης των απαιτούμενων εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση και μεγαλύτερων αεροσκαφών.
Ενδιαφέρον για τη χρησιμοποίηση του αεροδιαδρόμου και την ένταξη του στα προγράμματα τους, έχουν εκδηλώσει ήδη η Σχολή Επαγγελματιών πιλότων της Καβάλας, “Egnatia Aviation”, που έχει την έδρα της στο αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος της Χρυσούπολης, αλλά και η Αερολέσχη Αθηνών «Δαίδαλος», η οποία αμέσως μετά την πληροφόρηση της για την αδειοδότηση του πεδίου, απέστειλε έγγραφο προς το δήμο Σιδηροκάστρου, με τα οποίο ζητά την έγκριση χρήσης του, προτιθέμενη να καταθέσει αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την ίδρυση Σχολής στην περιοχή και τη λειτουργία Εκπαιδευτικού Κέντρου Υπερελαφρών πτητικών Αθλητικών Μηχανών (ΥΠΑΜ), για μαθήματα στην κατηγορία weightshift και σε ενδιαφερόμενους στη Β. Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *