22/11 Δημιουργία συλλόγου ανάπτυξης κ τοπ. αυτοδιοίκησης

από jim-elli :
Ξεκινούν προσπάθειες δημιουργίας ανεξάρτητου σωματείου προβληματισμού κ δράσης για την ανάπτυξη της Σιντίκης και την τοπ. αυτοδιοίκηση.Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να έρθουν Δευτέρα 24 Νοέμβρη στο ξενοδοχείο Ολιμπίκ. στις 9 το βράδυ. Προσωρινά επικοινωνία στο jim-elli@otenet.gr.


Σκοποί:

1.Η εν γένει ανάπτυξη της επαρχίας Σιντικής(οικονομική, πολιτιστική, κοινωνική κλπ).
2.Ο προβληματισμός και η κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, αυτοοργάνωσης και συλλογικής προσπάθειας.
3.Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την σημασία του εθελοντισμού και για τις υπάρχουσες μορφές εθελοντικής δράσης.
4.Η προστασία με οποιοδήποτε τρόπο της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και η προώθηση της έννοιας της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.
5.Η εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
6.Η προστασία του περιβάλλοντος.
7. Η ομαλή ενσωμάτωση της νέας γενιάς στον κοινωνικό περίγυρο.

ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ

Για να πετύχει τους σκοπούς του ……………………….μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε νόμιμο μέσο και ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά έχει τη δυνατότητα:
α.Να συνεργάζεται με την Πολιτεία, τους ΟΤΑ και με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σωματεία του εσωτερικού και του εξωτερικού για την ευώδοση των σκοπών.
β.Να δημιουργεί – συστήνει ομάδες εργασίας ή μελέτης για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την προβολή και προώθηση κατά τομέα των σκοπών και των θεμάτων.
γ.Να οργανώνει κάθε είδους εκδηλώσεις όπως: διαλέξεις, εκθέσεις, συζητήσεις, συνεστιάσεις, ενημερωτικές εξορμήσεις, και να συμμετέχει σε παρόμοιες εκδηλώσεις άλλων φορέων.
δ.Να εκδίδει έντυπα και κάθε είδους ενημερωτικό υλικό, να οργανώνει τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
ε.Να διοργανώνει ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές και κάθε είδους εκδηλώσεις, για την επαφή, την επικοινωνία και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών.
στ.Να αναπτύξει και να στηρίζει δραστηριότητες κοινωνικού σκοπού όπως: Μέριμνα για ηλικιωμένους, για τα παιδιά, αναξιοπαθούντες, ευπαθείς ομάδες κλπ
ζ. Να εκπονεί και να επιβλέπει την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων.
η. Να συμβάλλει στην οργάνωση της δημόσιας διαβούλευσης με ολους τους ενδιαφερόμενους φορείς όπως προβλέπεται από τον νέο δημοτικό κώδικα και τους νόμους για τις προτάσεις μέτρων και την εφαρμογή τους.

jim-elli

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *