22/12 ΤΑΞΙ ΚΑΤΑ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ … ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΝΙΓΡΙΤΑ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ

«Πόλεμος» μεταξύ των  οδηγών ΤΑΞΙ και του ΚΤΕΛ Σερρών, μετά την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Σερρών (18/12), να εγκρίνει την αστικοποίηση των όμορων περιοχών της Νιγρίτας και του Σιδηροκάστρου,με αποτέλεσμα τη λειτουργία μόνιμων και συχνών δρομολογίων ΚΤΕΛ, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε χωριά των δύο δήμων.
Έτσι δημιουργούνται τα εξής νέα δρομολόγια : Θερμά – Νιγρίτα – Τερπνή και  Νιγρίτα – Ανθή – Φλάμπουρο. Καθώς Σιδηρόκαστρο – Χορτερό – Θερμοπηγή – Στρυμονοχώρι (ενδιάμεσες στάσεις Σιδηρόκαστρο – Χαρωπό – Καμαρωτό) και Σιδηρόκαστρο – Αμπέλλα – Βαμβακόφυτο.
«Μας έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων» λένε οι οδηγοί ταξί των δύο δήμων, που θεωρούν πως με τη λειτουργία των νέων δρομολογίων, θα υποστούν οικονομική ζημιά.
«Δυστυχώς παίρνουν τις αποφάσεις μόνοι τους. Δίχως να καλέσουν προς ενημέρωση τουλάχιστον τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ψηφίζουν πολιτικά, δίχως να σκεφτούν το οικονομικό συμφέρον του πολίτη. Κινούνται και δρουν βάση της «καρέκλας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Χατζηνικολάου, Πρόεδρος Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Νιγρίτας,
Η απάντηση ήρθε από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, Θεόδωρο Γιαννακόπουλο, που τόνισε πως : «Η απόφαση ελήφθη με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί και δε θέλει να πλήξει άλλα επαγγέλματα».
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντινομάρχης, Ευάγγελος Καλαθάς δήλωσε πως η απόφαση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στη σχετική νομοθεσία. «Συναίνεσαν τα αντίστοιχα Δημοτικά Συμβούλια. Η απόφαση σημαίνει ότι στις συγκεκριμένες περιοχές και σε συγκεκριμένα χωριά θα έχουμε μετακίνηση αστικής συγκοινωνίας από το πρωί μέχρι το μεσημέρι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *