22/5 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΡΤΣΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Το infoserres.gr αποκαλύπτεισήμερα την επιστολή που είχε αποστείλει ο πρώην διοικητής του ΚΕΠΕΠΣιδηροκάστρου, στον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, δίνονταςαπαντήσεις σε όσα του καταλογίζουν και οδήγησαν στην απομάκρυνση τουαπό τη διοίκηση του ΚΕΠΕΠ.

Ταπυρά του πρώην διοικητή του ιδρύματος, στρέφονται κυρίως κατά τουβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μάρκου Μπόλαρη, για την ερώτηση που είχε καταθέσεισε βάρος του στη βουλή, τον περασμένο Φεβρουάριο, ζητώντας εξηγήσειςαπό τον υπουργό Υγείας, «Γιατίπαραμένει ακλόνητος ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου και το αμαρτωλόκαι τρομοκρατικό σύστημα διοίκησής του, παρά τις σε βάρος του εκθέσειςεπιθεωρητών, τις καταγγελίες προϊσταμένων του και εργαζομένων καιαλλεπάλληλες Ερωτήσεις στη Βουλή;» όπως ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της ερώτησης του. Ολόκληρη η επιστολή Τσαρτσίδη, έχει ως εξής : 
 
Αξιότιμε κ. υπουργέ
Με  έκπληξή μου αλλά και   στενοχώρια ανέγνωσα  στις τοπικές  εφημερίδεςτων Σερρών την απάντησή σας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Μπόλαρη, το σχετ. 1 έγγραφό σας όπου στην τελευταία παράγραφο αναφέρετε«…Με την υπ΄αριθμ. Π4/ΓΠ.οικ.8805/22-01-08 απόφαση τουΥπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακλήθηκε η απόλυση τουΔιοικητή προκειμένου να απεμπλακεί η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης ενώπαράλληλα ερευνήθηκαν και εκτιμήθηκαν τα αναφερόμενα στο πόρισμα  τουΣΕΥΥΠ και προωθείται πλέον η διαδικασία οριστικής απόλυσης τουΔιοικητή.»
Οκ. Μπόλαρης προ   καιρού είχε και πάλι υποβάλλει ερώτημα όπου έλεγεσχεδόν τα ίδια. Τότε μου είχατε ζητήσει εξηγήσεις , τις οποίες και σαςέδωσα και με αυτές απαντήσατε στο ερώτημα. Τώρα όμως δεν μου ζητήσατε εξηγήσεις  και διαπιστώνω ότι υιοθετείτε άμεσα τα λεγόμενά  του. 
Το ερώτημα αυτό όπως και το τωρινό τα έχει υποβάλλει όπως ισχυρίζεται ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων.
Γιατο θέμα όμως αυτό όπως αποδείχτηκε και στα δικαστήρια οι  αναφερόμενες καταγγελίες  είναι ανυπόστατες και αποτελούν συκοφαντικές δυσφημίσεις.
Οιθεσμικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων , ο αιρετός εκπρόσωπός τους , οπρόεδρος και ο σύλλογος εργαζομένων ‘Άγιος Νεκτάριος’ δεν υιοθετούν τιςκαταγγελίες αυτές. Ο κ. Μπόλαρης υιοθέτησε και υιοθετεί απόψεις 2-3-υπαλλήλων οι οποίοι διέπραξαν σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα και ελέχθησανπειθαρχικά. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά ακούστηκαν στα δικαστήρια και σεόλα η Διοίκηση του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου δικαιώθηκε. Στην απόφαση τηςαριθμ. 1213/2007 υπόθεσης του τριμελούς πλημμελειοδικείου Σερρών οιδικαστές αναφέρουν «…ο εγκαλών (ο Διοικητής Τσαρτσίδης Σπ.) άσκησε καιασκεί αυστηρότερο πειθαρχικό έλεγχο στους εργαζομένους του ιδρύματος,απ΄ ότι οι προκάτοχοί του…Η όποια όμως αυστηρότητα του εγκαλούντος στηνάσκηση του πειθαρχικού ελέγχου των εργαζομένων, είχε ως αποτέλεσμα τηνεύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος και τον μηδενισμό των θανάτων τωντροφίμων του…».
Όσογια το υπ΄αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ594/8-10-2008 πόρισμα του ΣΕΥΥΠ σας κοινοποιώτο από 1-10-2008 υπόμνημά μου προς τον Εισαγγελέα Σερρών (συνημμένο 1)με τις απαντήσεις μου επί των διαλαμβανομένων εις βάρος μου γεγονόταπου αναφέρονται στην έκθεση. Δηλαδή οι απαραίτητες αποφάσεις για ναλειτουργήσει εύρυθμα το ίδρυμα και ο κανονισμός σε χαμηλότερη τιμή ηπληρωμή εργασιών με αποτέλεσμα να κερδίσει το ίδρυμα ήταν «ατασθαλίες» ;
Διερωτώμαιλοιπόν. «Δεν έπρεπε δηλαδή να βάλω την καθαρίστρια να καθαρίσει τηνλάντζα; Δεν έπρεπε να κανονίσω την περιποίηση του κήπου με 2.000 Ευρώαντί 5.000; »
Τοόλο αυτό ιστορικό το ανέφερα   και στον ίδιο τον επιθεωρητή πουενήργησε τον έλεγχο. Ο οποίος ελεγκτής προτού το ΚΕΠΕΠ έλεγξε το Γ.Ν.Σερρών και το βρήκε όπως δήλωσε «πεντακάθαρο»και σε όλα «νομιμότατο»και αμέσως μετά από αυτό είχαμε τις «καταγγελίες» του Υποδιοικητή τουΝοσοκομείου και με το νέο έλεγχο που ασκήθηκε (στην αρχή πήγε ο ίδιοςελεγκτής όμως ο Υποδιοικητής του νοσοκομείου ζήτησε την αντικατάστασήτου) βρήκαν του κόσμου τις ατασθαλίες που οδήγησαν στην απομάκρυνση τουΔιοικητή του.
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά στην σωστή άσκηση των καθηκόντων της Διοίκησης του ΚΕΠΕΠ ήταν και η αναζήτηση της νομιμότητας της παροχής θέρμανσης στο γηροκομείο της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου και ύστερααπό την   επιστολή (την οποία δεν θέλω να αξιολογήσω και ναχαρακτηρίσω) του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου για το θέμα, υιοθετήσατε τοπεριεχόμενό της   και με παύσατε δίχως αιτιολογία.
Σαςσημειώνω ότι και κατά την κατάθεσή μου στον ελεγκτή του ΣΕΥΥΠ ανέφεραότι προ της ημερομηνίας της λήψεως αποφάσεως από τον Γενικό Επιθεωρητήγια έλεγχο στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου ο έλεγχος αυτός είχε προαναγγελθεί μέρες πριν δια στόματος του Μητροπολίτη στις εκπομπές των ειδήσεων στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (στη διάθεσή σας και το σχετικό DVD).
Ομέσος συνετός πολίτης που αξιολογεί όλα τα παραπάνω και διαβάζει τηναιτιολογία της ερώτησης «ανακλήθηκε η απόλυση του Διοικητή προκειμένουνα απεμπλακεί η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης ενώ παράλληλαερευνήθηκαν και εκτιμήθηκαν τα αναφερόμενα στο πόρισμα  του ΣΕΥΥΠ καιπροωθείται πλέον η διαδικασία οριστικής απόλυσης του Διοικητή», σίγουραανησυχεί και προβληματίζεται
Σας ενημερώνω ότι εγώ ζήτησα, κατά την κατάθεσή μου από τον   ελεγκτή, να κοινοποιηθούν όλα στον εισαγγελέα .
«Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» το τηρήσατε  την πρώτη φορά στην πρώτη επερώτηση του βουλευτή κ.Μπόλαρη και πήρε την αποστομωτική απάντηση. Τώρα όμως στηνπροαναγγελλόμενη σκέψη σας   για ‘οριστική απόλυση’ δέχεστε άμεσα όλεςτις παρατηρήσεις του και φτάνουμε στο σημείο να γράφουν οι τοπικέςεφημερίδες το δελτίο τύπου του Μπόλαρη όπου λίγο πολύ με θίγουν άμεσακι εμένα ως πρόσωπο και ως Διοικητή αλλά κι εσάς ως υπουργό καιπολιτικό  αλλά και όλη την κυβέρνηση.  Γράφει ο κ. Μπόλαρης σταπρωτοσέλιδα των τοπικών εφημερίδων :  «Προς οριστικήαπόλυση ο Διοικητής του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου, ο οποίος είναι πλέοναντιμέτωπος με την ποινική δικαιοσύνη! ……..». Το συμπέρασμα από τηνθλιβερή αυτή ιστορία είναι πως οι ενεργοί πολίτες μπορούν νααντισταθούν στην αυθαιρεσία, το κομματικό κράτος και την προσπάθεια τωνκάθε λογής κομματικών ενεργούμενων να ιδιοποιηθούν κάθε πλευρά τουκράτους και ιδίως τις κοινωνικές υποδομές με τεράστια και διαχρονικήκοινωνική προσφορά, όπως το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου .» 
ΚύριεΥπουργέ όλα αυτά εκτιμώ ότι εκθέτουν   εσάς και την κυβέρνηση. Εκθέτουνόλους και όλα και προπαντός την ηθική και τη νομιμότητα.
Ο κόσμος, που δεν πρέπει να περιφρονούμε τη νοημοσύνη του, τα καταλαβαίνει όλα αυτά και αντιδρά. 
Θέλωεπίσης να σημειώσω ότι τελευταία ανέκυψε και το ζήτημα της «νομιμότηταςή όχι» της  κατοχής από την Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ενός κτιρίουιδιοκτησίας ΚΕΠΕΠ όπου σε αυτό πρόκειται να λειτουργήσει το ΕιδικόΣχολείο για τα περιθαλπόμενα παιδιά του ΚΕΠΕΠ (γι΄ αυτό το σκοπό τοίδρυσε το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του) αλλά και τα παιδιά τηςπεριοχής με αναπηρίες και με την υφιστάμενη αυτή κατάσταση δεν μπορούμενα το λειτουργήσουμε. Σας έχω στείλει το σχετικό έγγραφό μου και ακόμηδεν έχω απάντηση από την 4η ΔΥΠΕ αλλά ούτε κι από εσάς. 
Αυτάλοιπόν συμβαίνουν κύριε Υπουργέ και η προαναγγελθείσα απόλυσή μου  αυτήη οποία εγγράφως αναφέρεται στο έγγραφό σας σε απάντηση του βουλευτήτου ΠΑΣΟΚ βεβαιώνει την διαμαρτυρία όλων μιας και εκτιμώ ότι κάνετεπράξη αυτό που συζητιέται από όλους «τους σωστούς και τους νόμιμους δεν τους θέλουν αλλά τους διώχνουν». 
Μετοποθετήσατε σε μια Μονάδα που πραγματικά επικρατούσε το χάος. Δενείναι πολύς καιρός που διεθνή πρακτορεία είχαν κάνει θέμα το ΚΕΠΕΠΣιδηροκάστρου. Η Διοίκησή μας σε στενή συνεργασία με τους υπαλλήλουςπέτυχε την ανατροπή. Συμμάζεψε, νοικοκύρεψε και βελτίωσε κατά πολύ τιςσυνθήκες διαβίωσης των περιθαλπόμενων παιδιών. Συνεργαστήκαμε με διεθνείς φορείς και ξένα κράτη και πετύχαμε πράγματα που δεν τα βάζειο  νους του ανθρώπου για τα ελληνικά δεδομένα.
Γιατην πλήρη -έστω και την τελευταία στιγμή- γνώση σας για το όλο θέμαθέτω υπόψη σας την από 20-3-09 επίσημη βεβαίωση της υπηρεσίας του ΚΕΠΕΠ(συνημμένο 2) όπου πριντην θητεία μου είχαμε κατά σειρά 16 θανάτους περιθαλπόμενων παιδιών,ενώ από το τέλος του 2005 που ανέλαβα μέχρι σήμερα τους μηδενίσαμε (όπως αναφέρουν και οι δικαστές).
Σημειώνωδε ότι έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτά τα παιδιά διότι βιώνωκαθημερινά τα προβλήματά τους μέσα από την οικογένειά μου.

Περιμένωαπάντησή σας, καθώς και περιμένω απάντησή σας στα υπ΄αριθμ. πρωτ. α)Ε12/1-4-08, β) Ε22/4-6-08, γ)Ε31/25-8-08, Ε3/03-03-2009,  έγγραφα ταοποία αναφέρονταν στα καίρια προβλήματα του ΚΕΠΕΠ και τα οποία απαιτούνλύσεις.  Ο χειρισμός τέτοιων σοβαρών θεμάτων – πέρα από πρόσωπα- πρέπεινα αποβαίνει προς όφελος της πατρίδος  και ειδικότερα για τα ανήμπορακαι ανάπηρα παιδιά που όπως φαίνεται είναι πραγματικά ξεχασμένα απ’  το Θεό και τον Άνθρωπο  και που διαχρονικά εξεδήλωνα εμπράκτως το ενδιαφέρον μου γι αυτά .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *