22/6 Μακάριος κατά πρώην προέδρου ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου

Στην αντεπίθεση ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κατά Σπύρου Τσαρτσίδη

Στην αντεπίθεση ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, για τα όσα σε βάρος του ισχυρίζεται ο πρώην διοικητής του ΚΕΠΕΠ Σπύρος Τσαρτσίδης, που απομακρύνθηκε από τη θέση του, με απόφαση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.


Μιλώντας στο infoserres.gr, ο μητροπολίτης Μακάριος αποκάλυψε πως ναι μεν απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, για το θέμα που προέκυψε με τη θέρμανση του εκκλησιαστικού γηροκομείου από το ΚΕΠΕΠ, αλλά ουδέποτε έθεσε θέμα «καρατόμησης», του πρώην προέδρου, όπως ισχυρίστηκε ο Σπύρος Τσαρτσίδης.
«Δεν ζήτησα την καρατόμησή του. Ζήτησα να μη σταματήσει η παροχή θέρμανσης στο γηροκομείο, όπως συνέβαινε ανέκαθεν» τονίζει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, συμπληρώνοντας με νόημα : «Τώρα έγινα κακός. Όταν με παρακαλούσε να τηλεφωνήσω στον υπουργό για να παραμείνει στη θέση του ήμουν καλός».
O μητροπολίτης Μακάριος χαρακτηρίζει «αφορμή» το θέμα με τη θέρμανση, λέγοντας πως τα αίτια είναι βαθύτερα. «Υπήρχαν συνεχώς προβλήματα με τον κ.Τσαρτσίδη, όχι μόνο με τη μητρόπολη, αλλά και με τους εργαζομένους» δήλωσε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως στην επίσκεψή του στο Σιδηρόκαστρο τον περασμένο Μάρτιο, ο υπουργός Υγείας, είχε συναινέσει στη συνέχιση παροχής θέρμανσης από το ΚΕΠΕΠ στο εκκλησιαστικό γηροκομείο.
Από την πλευρά του ο Σπύρος Τσαρτσίδης, υποστηρίζει πως επιχείρησε να τηρήσει τη νομιμότητα, αλλά ο υπουργός Υγείας δικαίωσε τον μητροπολίτη Μακάριο. «Ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου ενήργησε με νομιμότητα. Ο μητροπολίτης ζήτησε το κεφάλι μου, δικαιώνοντας τον» αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του.

«Μετά από απόφαση του Δ.Σ του ΚΕΠΕΠ, απέστειλα έγγραφο στην προϊστάμενη αρχή, να μας ενημερώσει για τη νομιμότητα συνέχισης της παροχής θέρμανσης στο γηροκομείο, τόσο εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, όσο κυρίως της αντοχής του καυστήρα του ΚΕΠΕΠ, αφού το γηροκομείο αυξήθηκε από έντεκα τροφίμους σε 30 και επεκτάθηκε κατά έναν όροφο. Ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου θεώρησε την ενέργειά μου, ως κίνηση διακοπής της παροχής θέρμανσης προς το γηροκομείο και ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, την παραίτηση μου, χωρίς να εξετάσει τις εξηγήσεις μου πως ενήργησα με βάση όσα ορίζει ο νόμος απέναντι στον κίνδυνο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος αλλά και του κινδύνου της διακοπής λειτουργίας του καυστήρα η αλλού ατυχήματος» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος του ΚΕΠΕΠ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *