22/6 ”Σηκωσαν” το ξυλουργείο και το κηροποιείο της Ι.Μ. Κηρύκου και Ιουλίτης

Σε ιδιώτες μεταβιβάστηκαν το εργαστήριο ξυλογλυπτικής και το κηροποιείο, που λειτουργούσαν μέχρι το τέλος του 2006 στην Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίτης στο Σιδηρόκαστρο.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός τους, είχε αποκτηθεί από την πρώην αδελφότητα, μετά από επιχορήγηση ύψους 180.000 ευρώ, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Leader Plus, που στο νομό Σερρών, υλοποιεί η ΑΝ.Ε.ΣΕΡ.

«Μετάτη φυγή της αδελφότητας και τη διακοπή λειτουργίας των δύο εργαστηρίων,ή θα έπρεπε να επιστραφεί το ποσό της επιχορήγησης ή θα έπρεπε ναμεταβιβαστούν σε ιδιώτες, προκειμένου να τα λειτουργήσουν όπως οικανονισμοί ορίζουν» επεσήμανε ο διευθυντής της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ Γιάννης  Καλογερούδης, συμπληρώνοντας πως η αδελφότητα επέλεξε το δεύτερο.

Ήδηβρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της μεταβίβασης, ενώ ο εξοπλισμόςέχει μεταφερθεί σε νέους χώρους, από τους νέους ιδιοκτήτες τους.

Μέχριτη φυγή της αδελφότητας από το Σιδηρόκαστρο, τον Δεκέμβριο του 2006, ταεργαστήρια της μονής, παρήγαγαν από εικόνες και ψηφιδωτά, μέχριχειροποίητα χαλιά, ιερά άμφια και γυναικεία πλεκτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *