22/8 Άδειες δημοπράτησης 3 νέων έργων για τον νομό Σερρών

Τις άδειες δημοπράτησης 27 νέων έργων, η υλοποίηση των οποίων θα χρηματοδοτηθεί από το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση «Θησέας», υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας.

Τα 27 έργα σε 18 δήμους και μια κοινότητα έξι νομών της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν συνολικό προϋπολογισμό 5.602.752,98 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσιότρας, «η διαδικασία ένταξης έργων προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ‘Θησέας’ του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης συνεχίζεται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αδειες δημοπράτησης υπογράφονται σχεδόν καθημερινά και μέσα σε ένα χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, από τις 16 Ιουνίου του 2005, που ξεκίνησε η ένταξη και χρηματοδότηση έργων, ξεπεράσαμε τα 450 έργα σε εξέλιξη, τα οποία κρίνονται αναγκαία για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και χρηματοδοτούνται από το ‘Θησέα’. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση και κινητοποίηση από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κι αυτό καταδεικνύει τόσο τις ανάγκες τους, όσο και την πρόθεσή τους να αξιοποιήσουν τα κονδύλια που τους παρέχει η πολιτεία, προκειμένου από κοινού να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η συνεργασία των δημάρχων και προέδρων των κοινοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι αξιοσημείωτη και το πρόγραμμα αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και για την υλοποίηση αναγκαίων έργων σε όλους τους δήμους και τις κοινότητες».
Τα 27 νέα έργα που απέκτησαν άδειες δημοπράτησης και ξεκινούν άμεσα είναι:
-ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ: 3 έργα, προϋπολογισμού 667.698,19 ευρώ.
-Δήμος Βισαλτίας: Υδρευση – αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων- α’ φάση (256.892,8 ευρώ).
-Δήμος Πετριτσίου: Ασφαλτοστρώσεις (298.889 ευρώ).
-Κοινότητα Αγκίστρου: Κατασκευή αγροτικού ιατρείου (111.916,39 ευρώ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *