23/3 «Εμφύλιος» στην πλειοψηφούσα παράταξη στο Δήμο Σιδηροκάστρου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΧΤΩ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μακριά από το δια ταύτα, που είναι ο πολύμηνος «Γολγοθάς» που ανεβαίνουν οι οκτώ προσληφθέντες στο δήμο Σιδηροκάστρου και οι οποίοι αν και είναι άτομα με ειδικές ανάγκες εδώ και πέντε μήνες είναι απλήρωτοι, ο δήμαρχος, Αθανάσιος Σπάσης και ο δημοτικός σύμβουλος, Σπύρος Τσαρτσίδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον τρόπο πρόσληψης των προαναφερόμενων υπαλλήλων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, αλλά και για το που τελικά απασχολήθηκαν. 
Η συνεδρίαση του σώματος έγινε χθες το βράδυ και οι κατηγορίες που αντάλλαξαν οι δύο πρώην συνεργάτες ήταν βαρύτατες, ενώ η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Σιδηροκάστρου προχώρησε στην καθαίρεση του Σπύρου Τσαρτσίδη από την προεδρία της δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης,
Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου στην τοποθέτηση του  κατηγόρησε τον πρώην συνεργάτη του ότι ενήργησε από μόνος του και προχώρησε στην κατάθεση αίτησης ανάκλησης του προγράμματος, δίχως τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου. Εμφανίστηκε οργισμένος από τη στάση του κ. Τσαρτσίδη και κατηγορηματικά δήλωσε προς το σώμα ότι από την πρώτη στιγμή όλη η διαδικασία για το πρόγραμμα του ήταν γνωστή Μάλιστα, εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, ενώ είπε ότι αυτή του η ενέργεια στρέφεται, όχι μόνο κατά των οκτώ εργαζομένων, αλλά κατά όλου του δήμου.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσαρτσίδης, δήλωσε ότι ουδέποτε υπέγραψε τα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως γίνεται χαμός στην πλαστογραφία. Τονίζοντας ότι ο ίδιος κινείται μόνο μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι και τον απείλησε τηλεφωνικά αλλά και ότι εξετάζει την διαμορφωθείσα κατάσταση με επιπόλαιο τρόπο, δίχως να έχει συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, ενώ έκανε λόγο για επιλεκτικές προσλήψεις που υποκατέστησαν το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο.
Με τον κ. Τσαρτσίδη να μη δέχεται την αντικατάσταση του από την προεδρία της δημοτικής επιχείρησης Ανάπτυξης, αλλά να παραιτείται από την προεδρία του πολιτιστικού κέντρου και από την επιτροπή Παιδείας, η τοποθέτηση του Πασχάλη Αβράμη, ο οποίος και κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία κατά της δημοτικής επιχείρησης για το μείζον αυτό θέμα, προκάλεσε το ξέσπασμα του δημάρχου Σιδηροκάστρου.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μιχάλης Δοδακόπουλος, αφού τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι δικαστής και δεν κάνει ανάκριση, υποστήριξε πως η ουσία στην όλη υπόθεση είναι να διευκρινιστεί εάν έγιναν πλαστογραφίες ή όχι και πρότεινε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να κατατεθεί στον Εισαγγελία για να ελέγξει τη νομιμότητα των πράξεων.
Πάντως, ο Σπύρος Τσαρτσίδης επιμένει στη θέση του και καταδίκασε τη στέρηση της ίσης ευκαιρίας, όπως υποστήριξε. «Εγώ δεν έκανα προσλήψεις. Οι προσλήψεις που είναι όλες στα χέρια μου είναι πλαστογραφημένες. Οι ανακοινώσεις των προσλήψεων είναι πλαστογραφημένες. Οι αιτήσεις για τα προγράμματα είναι πλαστογραφημένες. Υπάρχουν ανύπαρκτες αποφάσεις. Αντίγραφα αποφάσεων παραποιημένα. Πλαστογραφημένες εξουσιοδοτήσεις, ενώ και ο κ. Πασχάλης Αβράμης δήλωσε ενώπιον του σώματος ότι βλέπει τις πλαστογραφίες στο όνομα του. Λυπάμαι πολύ για αυτή την κατάσταση. Είμαι υπέρ των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Καταδικάζω τη στέρηση της ίσης ευκαιρίας. Αυτά τα προγράμματα θα μπορούσαν να γίνουν κάνοντας ενημέρωση σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, κάνοντας μια ίση κατανομή, δίνοντας την ίση ευκαιρία στα ΑΜΕΑ και όχι κάνοντας αυτή την επιλεκτικότητα για να πάρουμε συγγενείς και φίλους και μάλιστα ένα ξάδερφο, όχι με 67% αναπηρία, αλλά με 51%. Είναι πολύ οδυνηρή και η θέση μου που αυτή τη στιγμή δυστυχώς οκτώ άτομα βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση».
Ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου για τον πρώην συνεργάτη του είπε πως τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να ασχολούνται με τα κοινά.  «Άνθρωποι που συμπεριφέρονται κατ’ αυτό τον τρόπο, κακώς είναι στην παράταξη μας και κακώς ασχολούνται με τα κοινά».
Δήλωσε ευθέως ότι όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες και εξέφρασε τη λύπη του για το πώς κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να εμπλέξουν τα πράγματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *