24/10 Ερχονται τα ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας

Tα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2007 άρχισαν ήδη να παραλαμβάνουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

H πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας και προμήθειας του ειδικού σήμερα θα γίνεται από την 1η Nοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου στις τράπεζες ή μέσω του διαδικτύου (internet banking).
Tα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ανάλογα με τον κυβισμό διαμορφώνονται ως εξής:
  15 ευρώ για μοτοσικλέτες μέχρι 300 κυβικά εκατοστά.
  38 ευρώ για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από 301 -785 κυβικά
  93 ευρώ για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες από 786-1.357 κυβικά.
  168 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.358-1.928 κυβικά.
  372 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.929-2.357 κυβικά.
  483 ευρώ για αυτοκίνητα από 2.358 και άνω κυβικά.
H πληρωμή των τελών και η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος γίνονται μόνο στις τράπεζες με την προσκόμιση του ειδοποιητηρίου.
Στην εφορία
Όσοι δεν λάβουν το ειδοποιητήριο ή σε αυτό αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία για να πληρώσουν τα τέλη και να προμηθευτούν το σήμα.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή μη καταβολής των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι αντιμετωπίζουν πρόστιμο:
  30 ευρώ για οχήματα μέχρι 785 κυβικά εκατοστά και σε όσους δεν επικολλούν το σήμα. Aνάλογο πρόστιμο πληρώνουν και όσοι προμηθεύονται νέο σήμα, λόγω απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του σήματος που έχει χορηγηθεί.
  Iσόποσο του τέλους κυκλοφορίας, που αναλογεί στο όχημα βάσει του κυβισμού του, όταν είναι από 786 κυβικά εκατοστά και άνω.
Aν το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το 50% του τέλους, που αναλογεί στο όχημα βάση του κυβισμού του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *