24/3 Θα έπεφτε ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου

Στα χέρια παραλίγο να έρθουν δημοτικός σύμβουλος και εργαζόμενος των Λουτρών Σιδηροκάστρου κατά την επεισοδιακή συζήτηση για τον προϋπολογισμό της επιχείρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Παρασκευή.
Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα όταν τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και διευθυντής των Λουτρών κ. Ηλίας Σαχπατζίδης και έκανε λόγο για κακοδιαχείρηση.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου αναγκάστηκε να διακόψει για 10 λεπτά την συνεδρίαση.Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε εκτός της αίθουσας, όπου λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Αβράμης με τον εργαζόμενο κ. Άγγελο Συμεωνίδη.Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στους ψυχραιμότερους.
Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης κ. Οδυσσέας Μπακούρας παρουσίασε τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, ενώ δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σπάσης πρότεινε την μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρεία.
Ο πρώην πρόεδρος της επιχείρησης κ. Σωτήρης Αβράμης υπερασπίστηκε την οικονομική διαχείρηση που έγινε πει θητείας του, σημειώνοντας πως δεν έχει γίνει καμία κατασπατάληση των χρημάτων των Λουτρών. Αναρωτήθηκε γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο που αποχώρησε από την επιχείρηση δεν ακούγεται αντιπολιτευτική φωνή, ενώ επί θητείας του συνεχώς υπήρχε σκληρός αντιπολιτευτικός λόγος. Συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου να μετατραπεί η επιχείρηση σε Ανώνυμη Εταιρεία, προτείνοντας παράλληλα την δραστική μείωση του αριθμού των εργαζομένων, την άμεση δημοπράτηση του νέου ξενοδοχείου και την υπηρεσιακή αναδιάρθρωση. Υπερασπίστηκε την επένδυση της <<Θερμαλίας Πηγής>> λέγοντας πως ως την ημέρα της παραίτησής του τα οικονομικά στοιχεία ήταν θετικά.
Ο κ. Γιώργος Τσιοσκουνίδης επέκρινε τον κ. Αβράμη γιατί όταν ήταν διοίκηση δεν μείωσε το προσωπικό, αντιθέτως το αύξησε, ενώ με <<ξένα κόλλυβα έκανε μνημόσυνο>>, είπε.
Επίθεση δέχτηκε ο κ. Αβράμης και από τον κ. Σάββα Παναγιωτίδη, ο οποίος τόνισε πως η <<Θερμαλία Πηγή>> ήταν ζημιογόνος και από αυτήν ξεκίνησαν οι ζημιές της επιχείρησης. Άσκησε κριτική στον πρώην πρόεδρο για τα χρέη προς το ΙΚΑ και επεσήμανε πως δεν έκανε σωστές επιλογές.

<<Κάναμε λάθος>>
Ο δήμαρχος παραδέχτηκε πως η επένδυση της <<Θερμαλίας Πηγής>> ήταν λάθος.<<Δεν είναι κακό να παραδεχτούμε πως ήταν λάθος η επένδυση με τη <<Θερμαλία Πηγή>>. Κάναμε μια επένδυση 300.000 ευρώ και πέσαμε έξω. Αναλαμβάνω την ευθύνη όλων των λαθών που έγιναν>>, είπε. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση του κ. Αβράμη για μείωση του προσωπικού σημειώνοντας πως η επιχείρηση ασκεί και κοινωνικό έργο. Κατάθεσε την πρόταση η επιχείρηση να μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία, το παλιό ξενοδοχείο να παραμείνει στα χέρια του δήμου και το νέο ξενοδοχείο να περάσει σε ιδιωτικά.
Καλώς έγινε η <<Θερμαλία Πηγή>> υποστήριξε ο κ. Λάμπης Καλτσίδης, ενώ ο κ. Γιώργος Κορωνίδης επεσήμανε πως η επένδυση της <<Θερμαλίας Πηγής>> ήταν μια πολιτική επιλογή και καλώς έγινε.
Θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες βελτίωσης της επένδυσης, ενώ καλό θα ήταν να είχε προηγηθεί η ολοκλήρωση του νέου ξενοδοχείου.
Ο κ. Νίκος Μιχαλούσης θεώρησε πως καλώς έγινε η <<Θερμαλία Πηγή>> που λειτουργεί σαν κράχτης, ενώ έκανε λόγο για καθυστερήσεις όσον αφορά την εκπόνηση μελέτης για τον υδροφόρο ορίζοντα. Μια μελέτη που στοιχίζει 10.000 ευρώ και εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε εκκρεμότητα λόγω της έλλειψης χρημάτων.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Ηλίας Σαχπατζίδης τόνισε πως η επιχείρηση ήταν η πιο μοντέρνα, η πιο γνωστή λουτρόπολη της Ελλαδας με καθαρά κέρδη 33% επί του τζίρου και το 2007 τα χρέη έφτασαν τα 800.000 ευρώ. Έκανε λόγο για κακοδιαχείρηση τα τελευταία πέντε χρόνια ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Οι τόνοι ανέβηκαν, στην συζήτηση παρενέβησαν  και άλλοι εργαζόμενοι και ο πρόεδρος του Σώματος κ. Αντώνης Τοπολίγκας αναγκάστηκε να διακόψει για 10 λεπτά την συνεδρίαση.
Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε έξω από τον χώρο συνεδρίασης όπου λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια ο κ. Αβράμης με τον κ. Συμεωνίδη. Τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Τελικά ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.

του Λεωνίδα Κασάπη
kasapisleon@yahoo.gr

πηγή: εφημερίδα Ακριτική Φωνή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *