24/9 Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου στην Ηράκλεια

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, εγκαινίασε το Κλειστό Γυμναστήριο, που κατασκευάστηκε στην Ηράκλεια Σερρών.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αλλά και στο χαιρετισμό του, ο κ. Ορφανός είπε μεταξύ άλλων:
Ένα ακόμα έργο παραδίδεται σήμερα στην αθλούμενη νεολαία. Τέτοιες λοιπόν ημέρες είναι ημέρες χαράς για τον Υφυπουργό Αθλητισμού.
Σε τέτοια έργα δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε τους νέους αστέρες των αθλημάτων, όπως του μπάσκετ, (το κλειστό είναι κατάλληλο για μπάσκετ, βόλεϊ και βαρέα αθλήματα), που πριν λίγες ημέρες μας έδωσε μεγάλη χαρά.
Αν μελετήσουμε τους παίκτες της Εθνικής, αλλά κι εκείνους, που παίζουν σε μεγάλες ομάδες, θα διαπιστώσουμε ότι, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, προέρχονται από την περιφέρεια.
Στόχος της Πολιτείας είναι να συγκεντρώνονται, στους αγωνιστικούς χώρους, πολλά παιδιά. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αν διαθέσουμε ένα ευρώ για τη φυσική εκπαίδευση και τον Αθλητισμό, κερδίζουμε τρία ευρώ, μελλοντικά, από την περίθαλψη ατόμων που πολύ γρήγορα στη ζωή τους θα είχαν τέτοια ανάγκη.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», είπε:
Ενώ μέχρι το 2004 έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, από τα 3000 έργα που προβλέπονταν, είχαν ξεκινήσει μόνο 800 και εξ’ αυτών είχαν ολοκληρωθεί τα 250. Από δε το ποσό του 1,2 δις Ευρώ, που προβλέπονταν, είχε απορροφηθεί μόνο το 16%.
Σήμερα, δυόμισι χρόνια αργότερα, είναι σε εξέλιξη 2000 έργα, ενώ ήδη έχουν παραδοθεί 800. Αισιοδοξούμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα.
Παράλληλα, στο πλαίσιο του «4ου πακέτου στήριξης», ετοιμάζουμε ένα νέο πρόγραμμα για να καλύψουμε στόχους, που οι αναγκαιότητες απαιτούν.
Ο Υφυπουργός, αφού ανέφερε ότι οι Σέρρες έχουν μια τεράστια αθλητική παράδοση, είπε ότι στα νέα προγράμματα που θα εκπονηθούν, θα υπάρχει πρόνοια για το αίτημα του Δημάρχου κ. Γεωργιάδη, για την κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή.
ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ: Σχετικά με το ποδοσφαιρικό γήπεδο που προβλέπεται να γίνει στις Σέρρες, ο Υφυπουργός είπε: Το πρώτο βήμα έγινε. Βρέθηκε ο χώρος. Το δεύτερο βήμα θα είναι η χωροθέτηση και όλες οι διαδικασίες, που αφορούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Παρακολουθούμε το θέμα, όπως και των άλλων γηπέδων, που έχει εξαγγελθεί η κατασκευή τους.
Η Πολιτεία, όπως έχω πει και για άλλες περιπτώσεις, δε δίνει χρήματα, αλλά όλες εκείνες τις χρήσεις, που θα αποδίδουν για τη συντήρηση-λειτουργία και εξόφληση των δανείων.
Πιστεύω ότι οι Σέρρες είναι από τις πόλεις, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και η Πολιτεία θα είναι σύμμαχος στη συγκεκριμένη προσπάθεια.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ:  Πρόσφατα υπογράψαμε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Τουριστικής Ανάπτυξης και Αθλητισμού, η οποία θέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές.
Εκ των υστέρων, τόσο για το χώρο στην Πάτρα, όσο και των Σερρών, δημιουργήθηκαν κάποιοι προβληματισμοί. Ήδη ελέγχονται τα σημεία που είναι σε αντίθεση με την υπουργική απόφαση, ώστε να δοθεί διέξοδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *