25/10 Για να ζεσταθεί το… κοκαλάκι τους με… καυσόξυλα

Με το πετρέλαιο στα ύψη και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης πιο σφιχτή από ποτέ ο βουλευτής Ευγένιος Χαϊτίδης τολμά και ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς αν θα αυξήσουν την επιδότηση για να θερμανθούν με ξύλα οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών.

Αναλυτικά στην ερώτηση του προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφίμων και τον υφυπουργό Οικονομίας αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων επιδοτεί, μέσω της Διεύθυνσης Δασών, τους μόνιμους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών κάθε χρόνο για την αγορά καυσοξύλων, προκειμένου να καλύψουν τις ατομικές τους ανάγκες θέρμανσης.
Φέτος η κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η ζήτηση για καυσόξυλα κυρίως από τους συμπολίτες μας χαμηλών εισοδημάτων (Συνταξιούχους ΟΓΑ, Αγρότες μονοκαλλιεργητές, ανέργους κλπ).
Αυτή η αυξημένη ζήτηση είχε ως συνέπεια να μην επαρκούν οι κατ’ έτος προγραμματισμένες πιστώσεις του Υπουργείου Γεωργίας που είναι εγγεγραμμένες στον φετινό τακτικό προϋπολογισμό (κωδικός 0878).
Υπολογίζεται ότι η επιπλέον δαπάνη που θα απαιτηθεί φτάνει τις 100.000 Ευρώ για το Νομό Σερρών, η οποία μπορεί να καλυφθεί από τις πιστώσεις για «έκτακτες ανάγκες».

ΕΡΩΤΑΣΘΕ κ. κ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Εάν είναι στις προθέσεις σας να εξασφαλίσετε την επιπλέον δαπάνη ύψους 100.000 Ευρώ που απαιτείται για το Νομό Σερρών, προκειμένου να βοηθηθούν φτωχοί συμπατριώτες μας Αγρότες, Συνταξιούχοι, Άνεργοι κ.λ.π. των παραμεθόριων περιοχών, ώστε να καλύψουν τις βασικές ανάγκες θέρμανσης των οικογενειών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *