25/2 “Ιερές” πλαστογραφίες στο Σιδηρόκαστρο

Στόματα ερμητικά κλειστά, για τις «ιερές» πλαστογραφίες στο Σιδηρόκαστρο, για τις οποίες καλείται να απολογηθεί στη δικαιοσύνη ο μητροπολίτης Μακάριος.
Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 7/4στο τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης και ήδη την προηγούμενη εβδομάδα ηκλήση τοιχοκολλήθηκε στην είσοδο της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, αφού ομητροπολίτης Μακάριος απουσίαζε στη Γερμανία και τα γραφεία ήτανκλειστά.
Ηδίωξη, αφορά κυρίως τη πλαστογράφηση τιμολογίων εργολάβου τουΣιδηροκάστρου, ο οποίος φέρεται να πραγματοποίησε εργασίες στοορφανοτροφείο της μητρόπολης, κόβοντας μάλιστα και τα σχετικά τιμολόγια.Αρχικά ο ίδιος ο εργολάβος είχε υποστηρίξει πως οι υπογραφές στα τιμολόγια δεν ήταν δικές του.

Μετο συγκεκριμένο θέμα, ασχολήθηκε η δικαιοσύνη μετά από μήνυση πουκατέθεσε σε βάρος του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, ο δικηγόρος της πρώηναδελφότητας της  Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίτης, Διονύσης Πελέκης.
Απότην πλευρά του, ο μητροπολίτης Μακάριος τηρεί σιγή ιχθύος, αν και άτοματου περιβάλλοντος του, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα, κάνονταςλόγο για … «παρανόηση». Οι ίδιοι, υποστηρίζουν πως τα τιμολόγιαεξετάστηκαν από γραφολόγο και διαπιστώθηκε πως οι υπογραφές ήταν τουσυγκεκριμένου εργολάβου.
Τασυγκεκριμένα τιμολόγια, κατέθεσε η Μητρόπολη Σιδηροκάστρου σε διάφορεςδημόσιες υπηρεσίες, ως δικαιολογητικά για οικονομική επιχορήγηση πουέλαβε, για τις ανάγκες του ορφανοτροφείου και όπως απέδειξε η δικαστικήέρευνα, ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν για το ίδρυμα.

πηγή: www.infoserres.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *