25/4 Σέρρες – Κιλκίς : Συμμαχία για τον δρόμο στα Κρούσσια

Σύσκεψη φορέων, στο δημαρχείο Ηράκλειας

Κοινό αίτημα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα υποβάλλουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Σερρών και Κιλκίς, για τη βελτίωση της οδού ΛιθοτόπουΠοντοκερασιάς, που ενώνει τους δύο νομούς, μέσω του καταπράσινου ορεινού συμπλέγματος των Κρουσσίων.

Το μεσημέρι της Τρίτης (24/3), πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ηράκλειας, ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή του νομάρχη Σερρών, Στέφανου Φωτιάδη, τουνομάρχη Κιλκίς, Ευάγγελου Μπαλάσκα, του δήμαρχου Σερρών, Ιωάννη Βλάχου, του δήμαρχου Κιλίκς, Δημήτρη Τερζίδη, του δημάρχου Ηράκλειας, Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη και του δημάρχου Κρουσσών, Νεόφυτου Παπαδόπουλου, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της βελτίωσης της υφιστάμενου ορεινού δρόμου, μήκους 14 χλμ,μέσω χρηματοδότησης από το Π.Ε.Π Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από σχετική πρόταση.
«Σήμερα δώσαμε τα χέρια και συμφωνήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο, η νέα οδική σύνδεσης των δύο νομών, μέσω Κρουσσίων» τόνισε ο νομάρχης Σερρών. Από την πλευρά του, ο νομάρχης Κιλκίς, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του έργου, για την ανάπτυξητων δύο όμορων περιοχών.
Οι δήμαρχοι Ηράκλειας και Κρουσσών, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την «διανομαρχιακή» συμφωνία, για την προώθηση υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο δρόμος Λιθοτόπου – Ποντοκερασσιάς, θα συμβάλλει στην ανακύκλωση του τουριστικού κοινού, αφού θα προκύψει ένα τουριστικό «δίπολο» ανάμεσα στη λίμνη Κερκίνη και τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, τον μοναδικό στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *