25/5 Διάκονος της Μητρόπολης Σιδηροκάστρου πουλούσε

Στη σύλληψη ενός 24χρονου διακόνου της μητρόπολης Σιδηροκάστρου και ενός 43χρονου Ελβετού συλλέκτη προχώρησε η Αστυνομικη Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Οστά βρέθηκαν στη βαλίτσα του Ελβετού, στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Ναρκωτικά, οστά και πολύτιμα αντικείμενα βυζαντινής εποχής στο σπίτι του διακόνου.Μια ασημένια οστεοθήκη και περίπου 200 οστά βρέθηκαν στις βαλίτσες 43χρονου Ελβετού συλλέκτη. Ο διάκονος συνελήφθη το Σάββατο από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ύστερα από έρευνες, που άρχισαν όταν στην κατοχή του Ελβετού συλλέκτη βρέθηκαν ανθρώπινα οστά.

Τα οστά εντόπισαν στις αποσκευές του οι Αρχές σε έλεγχο που διεξήχθη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", από όπου ο Ελβετός ετοιμαζόταν να πετάξει για Γερμανία.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του συλλέκτη και ενός 24χρονου διακόνου της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, οποίος πούλησε τα οστά στον Ελβετό.

Από την εξέταση των οστών, διαπιστώθηκε ότι είναι καλά συντηρημένα, αρωματισμένα με μύρο και στο καθένα αναγράφεται όνομα Αγίου ή Οσίου.

Τα οστά και τη λειψανοθήκη παρέλαβε ο 43χρονος από τον νεαρό διάκονο, αφού μετέβη στο Σιδηρόκαστρο, για να τα μεταφέρει και να τα παραδώσει σε υψηλόβαθμο ιερέα (Αρχιμανδρίτη) Εκκλησίας στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην αστυνομία.

Μετά από έρευνες τις οποίες διεξήγαγε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στο σπίτι του διακόνου σήμερα βρέθηκαν 10 ναρκωτικά χάπια, 505 οστά και 15 κρανία στα οποία αναγράφονταν ονόματα Αγίων ή Οσίων, όπως και μια βυζαντινή εικόνα του 19ου αιώνα, ένας βυζαντινός σταυρός του 19ου αιώνα, δύο βυζαντινά δαχτυλίδια, πέντε αρχαία και βυζαντινά νομίσματα, τα οποία σύμφωνα με εκτίμηση αρμόδιας Αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις Προστατευτικές Διατάξεις του Ν. περί Αρχαιοτήτων.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για παράβαση Νόμου "περί Αρχαιοτήτων", "Περιύβριση Νεκρών", "Διακεκριμένη Περίπτωση Κλοπής" "Αποδοχή και Διάθεση Προϊόντων Εγκλήματος" και παράβαση του "Νόμου περί Ναρκωτικών".

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της δράσης του διακόνου και του συλλέκτη, αλλά και να διαπιστωθεί η προέλευση των παραπάνω οστών.

πηγή: www.news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *