25/6 Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου

 Από την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου γίνεται γνωστό ότι την προσεχή Τετάρτη 27 Ιουνίου, η πόλη του Σιδηροκάστρου γιορτάζει την επέτειο των Ελευθερίων της.Για το λόγο αυτό την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.Στη συνέχεια θα λάβει χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου μέχρι και τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Στην κεντρική πλατεία του Σιδηροκάστρου θα τελεσθεί η Αρτοκλασία.
 Την Τετάρτη 27 Ιουνίου το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, το Τρισάγιο στο ηρώο και η καθιερωμένη παρέλαση.
 Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα ο κ. Μακάριος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Σταυροδρομίου.Αργότερα στις 8.30 θα τελέσει την ίδια Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Θερμοπηγής στο τέλος της οποίας θα τελέσει την κουρά σε μοναχό του υποψηφίου κληρικού Δημητρίου Πεχλιβάνη, κατοίκου Βυρώνειας.
 Την Παρασκευή 29 Ιουνίου εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο σεβασμιώτατος θα προεξάρχει της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Βυρώνειας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα χειροτονήσει σε Πρεσβύτερο τον διάκονο π. Λάζαρο Αλωνησιώτη και σε Διάκονο τον κ. Δημήτριο Πεχλιβάνη, κατοίκους Βυρώνειας.
 Το Σάββατο 30 Ιουνίου εορτή των Αγίων 12 Αποστόλων ο κ. Μακάριος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δασοχωρίου.Ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.30 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό επί τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον Ιερό Ναό του Σιμώνα.
 Την Κυριακή 1 Ιουλίου ο κ. Μακάριος θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ποντισμένου.Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας θα χειροτονήσει σε πρεσβύτερο το διάκονο π. Λεωνίδα Μεϊμαρίδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *