25/7 ΔΙΑΝΕΙΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΪΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΟΦΥΤΟ

Ένααίτημα των κατοίκων του Καπνόφυτου , η διάνοιξη δρόμουγια εύκοληπρόσβαση στο Λαϊλιά ολοκληρώνεται σε σύντομοχρονικό διάστημα καιευελπιστούν οι κάτοικοι της περιοχής να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στηνευρύτερη περιοχή . Οι εργασίες οδοποιίας διάνοιξης δρόμου σύνδεσηςΚαπνοφύτου –Λαϊλιά , ήδη έχουν ξεκινήσει .

Ονομάρχης κ. Στέφανος Φωτιάδηςκάνοντας δηλώσεις στην « Σ» για το έργοτης διάνοιξης της οδού και ευκολότερης σύνδεσης των περιοχών τόνισε : «Το όλο έργο είναι και στο πλαίσιο της κοινής δράσης με τον συνάδελφόμου από την Δράμα και τον οραματισμό να συνδέονται οι δύο ευρύτερεςπεριοχές με ένα δρόμο , έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση και δυνατότηταεπίσκεψης σε όλη αυτή την ορεινήπεριοχή που στο παρελθόν οι οικισμοίήταν πολύ κοντά στο νομό Σερρών και Δράμας αλλά δεν υπήρχε δρόμος ναέχουνσυνεύρεση . Θα δοθεί δυνατότητα στα δύο τελωνεία Προμαχώνα καιΕξοχήςνα έχουν σύνδεση , Καπνόφυτο – Κατάφυτο να συνδεθούν και γενικάένας επισκέπτης, που θέλει να δει από κοντά την περιοχή να έχει τηνδυνατότητα κίνησης από τις Σέρρες στην Δράμα και αντίστροφα» .

Καισυνεχίζοντας δήλωσε ο νομάρχης Σερρών « Πάνω από όλα όμως πρέπει ναικανοποιήσουμε την απαίτηση αυτών των πληθυσμών για ένα αξιοπρεπή καιασφαλή δρόμο ,ούτως ώστε να μπορούν να δημιουργούνται δραστηριότητεςαπό κοινού ,οι οποίεςβεβαίως είναι ήδη σχηματοποιημένες στηνκατεύθυνσητου αγροτουρισμού , στην κατεύθυνση της δημιουργίας πόλωνέλξης σεεπισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι,αυτό που έχει διατηρηθεί εξαιτίας το ότι έμεινε απομονωμένο για πολλάχρόνια λόγω της παραμεθορίου ζώνης . Το έλλειμμα και η στέρηση μάλλονέγινε πρόκριμαγια τις μέρες μας» .

Δήμητρα Μετόκη
πηγή: www.e-simerini.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *