26/11 ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ

Nέες καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Σιδηροκάστρου, Σάββα Κοσμίδη, κατά του Δ.Σ της εκεί Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών, με αφορμή τα χρέη της επιχείρησης Ι.Κ.Α και τα πρόστιμα που επεβλήθησαν.


"Στο διάστημα Μάρτιος 2005 έως Ιούνιος 2007 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ δημιουργήθηκε χρέος της επιχείρησης από καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές ύψους 296.143,98 ευρώ και από πρόστιμα 88.319,70 ευρώ δηλαδή σύνολο 384.463,60 ευρώ. Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με τους συνεργάτες μου Δημοτικούς Συμβούλους, κατήγγειλα το γεγονός και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα τοπικά ΜΜΕ. Ευτυχώς, διότι άρχισε έκτοτε να πληρώνονται οι τρέχουσες εισφορές και στις 14/8/2007 εγκρίθηκε από το ΙΚΑ διακανονισμός πληρωμής του παραπάνω ποσού των 384.463,60 ευρώ μέχρι τον Αύγουστο του 2010" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σάββας Κοσμίδης, για να συνεχίσει : "Θέτω το ερώτημα  λοιπόν, γιατί  ο απλός δημότης να πληρώνει πρόστιμο 88.319,70 ευρώ; ποιος αποφάσισε να μη πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Λουτρά και γιατί ; Ήταν λογιστικό λάθος ; Όχι φυσικά … Ήταν απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης ; Όχι φυσικά, αφού καμία τέτοια απόφαση δεν πάρθηκε όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα πρακτικά, ήταν ανικανότητα των Διοικούντων ; Όχι φυσικά! «ήταν ρίσκο δικό μου και έπεσα έξω» τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σωτήρης Αβράμης, όταν ρωτήθηκε από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίαση τους εντός του Οκτωβρίου του 2007, στην οποία ήμουν παρών και εγώ καθώς και ο κ. δήμαρχος" τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ Σιδηροκάστρου, που ζήτησε για άλλη μια φορά την παραίτηση του Σωτήρη Αβράμη, απο την προεδρεία του Δ.Σ.
Σύμφωνα τον Σάββα Κοσμίδη, "ρισκάρισε" ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., χωρίς να το γνωρίζει ο δήμαρχος Αθανάσιος Σπάσης, πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που λέγεται "Ασφαλιστικές Εισφορές Εργαζομένων", με αποτέλεσμα την δημιουργία προστίμου ύψους 88.319,70 ευρώ απο το Ι.Κ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *