26/4 Και τις Κυριακές ανοιχτό το Εμπορικό Κέντρο του Προμαχώνα

Η επαναλειτουργία του  "Big Outlet Center" του Προμαχώνα και τις Κυριακές, αποτελεί προετεραιότητα του δήμου Σιντικής, προκειμένου να αποτραπεί το "λουκέτο" στο εμπορικό κέντρο, που θα οδηγήσει στην ανεργία όσους υπαλλήλους απέμειναν να εργάζονται στα ελάχιστα πλέονο καταστήματα, που συνεχίζουν να λειτουργούν σε αυτό.

Ο "Καλλικράτης" δίνει πλέον το δικαίωμα στους δημάρχους να κηρύσσουν τους δήμους τους πιο άνετα ως "τουριστικές ζώνες", με αποτέλεσμα είτε να μπορούν να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας πέρα από τις εννιά το βράδυ, όπως ορίζει το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, είτε να αποφασίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σιντικής Απόστολος Καρύδας, αναμένονται κάποιες διευκρινήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προχωρήσει στην υπογραφή της άδειας λειτουργίας του "Big Outlet Center" και τις Κυριακές. 
"Για την επένδυση αυτή δαπανήθηκαν και χρήματα του ελληνικού λαού και είναι ανεπίτρεπτο να σταματήσει τη λειτουργία του, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών του δεν είναι από την πόλη των Σερρών, αλλά από τη Βουλγαρία και τους γειτονικούς νομούς" επεσήμανε ο δήμαρχος Σιντικής.
Η απόφαση του δήμου Σιντικής, αναμένεται ωστόσο να προκαλέσει την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, που με δικαστικά μέσα πέτυχε πριν απο δύο χρόνια τη μη λειτουργία του εμπορικού κέντρου τις Κυριακές, επικαλούμενο "αθέμιτο ανταγωνισμό", με αποτέλεσμα σειρά καταστημάτων να κατεβάσει … ρολά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ΣΕΛΠΕ και ΕΣΕΕ (εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων) δεν θέλουν οι δήμαρχοι να έχουν αποφασιστικό και κυρίαρχο ρόλο στον καθορισμό του ωραρίου και της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *