26/4 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ

Τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, κατηγορούν, γονείς και συγγενείς των μοναχών της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Κηρύκου και Ιουλίττης, πως κρύβεται, πίσω από την ομαδική επιστολή ανώνυμων επιστολών, προς τους ίδιους, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.


Οι φάκελοι, χωρίς αναγραφή του αποστολέα, περιείχαν φωτοτυπία της απόφασης της Ιεράς Συνόδου, με την οποία ζητήθηκε η επιστροφή της αδελφότητας στο Σιδηρόκαστρο, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πίεση, οι γονείς και οι συγγενείς, στις μοναχές, να υλοποιήσουν την απόφαση αυτή.
Με ανοικτή επιστολή τους, στα τοπικά Μ.Μ.Ε, οι γονείς και οι συγγενείς των μοναχών, ζητούν από τον μητροπολίτη Μακάριο, να σταματήσει να ασχολείται με την αδελφότητα και να κάνει πράξη, αυτό που αναφέρει η τελευταία παράγραφος της απόφασης της Ιεράς Συνόδου. «Άλλως δέον, όπως εξασφαλίσητε δια της κανονικής οδού την ομαλήν αποχώρησίν σας, αλλαχού, συνεννοούμένοι μετά του Επισκόπου σας και λαμβάνουσαι την ευλογίαν του» αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση, αφήνοντας ανοικτό τη δυνατότητα να μην επιστρέψει πίσω η αδελφότητα, με τη σύμφωνη γνώμη του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου.
Ο ίδιος βέβαια, μιλώντας στις 20/3 στο infoserres.gr, είχε δηλώσει έτοιμος να υπογράψει την «απόλυση» των μοναχών της αδελφότητας από την Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλίττης, εφόσον προηγουμένως τακτοποιούνταν οι οικονομικές υποχρεώσεις προς τράπεζες και τρίτους.

Τέλος στην επιστολή τους, οι γονείς και οι συγγενείς των μοναχών, προειδοποιούν πως θα αρχίσουν πλέον να φέρονται «κοσμικά» απέναντι στον μητροπολίτη Μακάριο, δηλώνοντας πως θα αναγκάσουν την ηγουμένη Χριστονύμφη, να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις επιστολές που είχε λάβει από τον μητροπολίτη, και σύμφωνα με τους ίδιους είναι άκρως προσβλητικές.«Θα ξεσηκωθούμε πια με παντός είδους διαμαρτυρίες, γιατί φωνή λαού, οργή Θεού» αναφέρουν με νόημα, ζητώντας από τον δήμαρχο Σιδηροκάστρου, Αθανάσιο Σπάση, να μεσολαβήσει στον μητροπολίτη Μακάριο, για την επίλυση του προβλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *