26/5 474 προσλήψεις ανέργων σε ΟΤΑ του νομού Σερρών

Μάχη για μία θέση εργασίας στους δήμους και τις κοινότητες του νομού Σερρών, θα δώσουν από αρχές Ιουλίου, 474Σερραίοι άνεργοι, στο πλαίσιο του προγράμματος απασχόλησης που προωθείγια 20.000 άτομα το υπουργείο Απασχόλησης με τον ΟΑΕΔ, σε όλη τη χώρα.

Στηνκατανομή κατέληξε την περασμένη εβδομάδα η ΚΕΔΚΕ και οι προσλήψεις θαξεκινήσουν μόλις υπογραφεί το μνημόνιο για την υλοποίηση τουπρογράμματος μεταξύ ΚΕΔΚΕ, υπουργείου Απασχόλησης και ΟΑΕΔ και μετά τηψήφιση από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής της διάταξης, που θα αναφέρειρητά πως οι προσλαμβανόμενοι συμβασιούχοι δεν θα έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης.

Σύμφωνα επίσης με το μνημόνιο, οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα θα απασχολήσουν τους προσλαμβανόμενους ανέργους για διάστημα 36 μηνών στη διάρκεια του οποίου θα τους παρέχουν πλήρη μισθό και ασφαλιστική κάλυψη.

Στοπλαίσιο του προγράμματος δεν επιτρέπεται η υπερωριακή απασχόληση τωνπροσλαμβανόμενων, καθώς και η απασχόλησή τους κατά τις νυχτερινές ώρεςή Κυριακές και αργίες.

Σε πρώτη φάση κατανέμονται πανελλαδικά 15.000 από τις 20.000 θέσεις, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν 474 θέσεις στους συνολικά 22 δήμους και τις τέσσερις κοινότητες.

Τηνκατανομή των θέσεων ανακοίνωσε η ΚΕΔΚΕ, η οποία απέσπασε το πακέτοπροσλήψεων έπειτα από διαβούλευση με το υπουργείο Απασχόλησης.

Γιατις προσλήψεις ελήφθησαν υπόψη το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και το ποσοστόανεργίας σε κάθε νομό, ενώ η κατανομή ανά δήμο έγινε με βάση τονπληθυσμό και τον αριθμό των δημοτικών διαμερισμάτων.

Στο νομό Σερρών τη μερίδα του λέοντος στις θέσεις εργασίας καταλαμβάνουν οι δήμοι : Σερρών (108  προσλήψεις ανέργων), Ηράκλειας (30), Νέας Ζίχνης (30), Εμμανουήλ Παππά (27), Νιγρίτας (22).

Αναλυτικά :

Κοινότητα Αγκίστρου 2

Δήμος Αλιστράτης 12

Δήμος Αμφίπολης : 9

Κοινότητα Άνω Βροντούς : 2

Δήμος Αχινού : 10

Κοινότητα Αχλαδοχωρίου : 4

Δήμος Βισαλτίας : 21

Δήμος Εμμανουήλ Παππά : 27

Δήμος Ηράκλειας : 30

Δήμος Κ.Μητρουσίου : 16

Δήμος Κερκίνης : 25

Δήμος Κορμίστας : 8

Δήμος Λευκώνα : 9

Δήμος Νέας Ζίχνης : 30

Δήμος Νιγρίτας : 22

Κοινότητα Ορεινής : 2

Δήμος Πετριτσίου : 15

Κοινότητα Προμαχώνα : 2

Δήμος Πρώτης : 8

Δήμος Ροδολίβους : 8

Δήμος Σερρών : 108

Δήμος Σιδηροκάστρου : 24

Δήμος Σκοτούσσης : 14

Δήμος Σκουτάρεως : 20

Δήμος Στρυμόνα : 20

Δήμος Στρυμονικού : 13

Δήμος Τραγίλου : 13

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *