26/8 Τριάντα και έναν χωροφυλάκους έδωκε η κυβέρνηση σε Δήμους του νομού

Στην προκήρυξη 97 προσλήψεων προσωπικού δημοτικής αστυνομίας σε 13 Δήμους και των επτά Νομών της Κεντρικής Μακεδονίας, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ύστερα από τη σχετική έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Στις Σέρρες 15 θέσεις, στο Πετρίτσι 8, στο Σκούταρι 3, στο Σιδηρόκαστρο 3 και στην Αμφίπολη 3


Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, «σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα ρυθμίζεται το νέο σύστημα πρόσληψης και εκπαίδευσης του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας. Ο καθορισμός των Δήμων που θα προσλάβουν προσωπικό δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να λειτουργήσει η συγκεκριμένη υπηρεσία έγινε με βάση τα αιτήματά τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, αλλά και κριτήρια πληθυσμιακά, διοικητικά (πρωτεύουσες Νομών), γεωγραφικά (Δήμοι και Κοινότητες σε παραμεθόριες περιοχές και νησιωτικοί Δήμοι) και οικονομικά (Δήμοι και Κοινότητες με αυξημένη τουριστική δραστηριότητα). Η έκδοση των σχετικών προκηρύξεων γίνεται άμεσα από την Περιφέρεια, ενώ ήδη άρχισε η δημοσιοποίησή τους τόσο στον Τύπο, όσο και στους πίνακες ανακοινώσεων των οικείων Δήμων, Νομαρχιών, Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και γραφείων του ΟΑΕΔ».
Οι θέσεις δημοτικής αστυνομίας που προκηρύσσονται ανά δήμο είναι:
Νομός Θεσσαλονίκης
Δήμος Μενεμένης: 10 θέσεις.
Δήμος Θέρμης: 4 θέσεις.
Νομός Ημαθίας
Δήμος Βέροιας: 10 θέσεις.
Νομός Κιλκίς
Δήμος Κιλκίς: 15 θέσεις.
Νομός Πέλλας
Δήμος Αριδαίας: 5 θέσεις.
Δήμος Κρύας Βρύσης: 6 θέσεις.
Νομός Πιερίας
Δήμος Ανατολικού Ολύμπου: 10 θέσεις.
Νομός Σερρών
Δήμος Σερρών: 15 θέσεις.
Δήμος Σκουτάρεως: 3 θέσεις.
Δήμος Σιδηροκάστρου: 3 θέσεις.
Δήμος Πετριτσίου: 8 θέσεις.
Δήμος Αμφίπολης: 2 θέσεις.
Νομός Χαλκιδικής
Δήμος Πολυγύρου: 6 θέσεις.
Ψηφοθηρικές προσλήψεις δημοτικών αστυνομικών καταγγέλλει η ΚΕΔΚΕ
Παράνομες προσλήψεις περίπου 1.000 δημοτικών αστυνομικών, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, οπότε απαγορεύεται οποιαδήποτε πρόσληψη ή υπηρεσιακή μεταβολή στο Δημόσιο, καταγγέλλει η ΚΕΔΚΕ.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά τη διαδικασία προκήρυξης των θέσεων δημοτικών αστυνομικών στους δήμους λίγες μόλις ημέρες πριν από το πάγωμα οποιασδήποτε διαδικασίας προσλήψεων λόγω των επικείμενων εκλογών σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2190/94.
Η ΚΕΔΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποκομίσει προεκλογικά οφέλη, αφου οι προκηρύξεις που έχουν ήδη καταρτιστεί μπορεί να αφορούν την πρόσληψη περισσότερων από 1.000 δημοτικών αστυνόμων, αλλά οι σχετικές αιτήσεις εκτιμάται πως θα κυμανθούν μεταξύ 20.000 και 30.000
Ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθ.Βεζυργιάννης δεν διαψεύδει ουσιαστικά ότι θα συνεχιστούν οι διαδικασίες πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, αλλά υποστηρίζει ότι αυτό αποφασίστηκε σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι, πρώτον, οι διαδικασίες πρόσληψης δημοτικών αστυνομικών καθορίστηκαν με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 20 Ιουλίου 2006 και το οποίο καταρτίστηκε μετά από σχετική συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ και, δεύτερον, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, δηλαδή από τις 14 Σεπτεμβρίου 2006, όπως είναι αυτονόητο θα ανασταλούν οι διαδικασίες προσλήψεων.
Προσθέτει ωστόσο ότι «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μόνο που γίνεται στο μεσοδιάστημα είναι οι υποψήφιοι να υποβάλλουν απλώς τις αιτήσεις για τις θέσεις που έχουν εγκριθεί σε όποιον δήμο έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να προσλάβει δημοτικούς αστυνομικούς και καμία πρόσληψη δεν θα γίνει διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Πάρις Κουκουλόπουλος, με δήλωσή του στο Βήμα, ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο «να παγώσει τώρα κάθε διαδικασία πρόσληψης των δημοτικών αστυνόμων για μετά τις δημοτικές εκλογές».
«Σε διαφορετική περίπτωση ο ίδιος ο υπουργός μάς δίνει όλο το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι η σπουδή του υπουργείου να προχωρήσει εν κρυπτώ χωρίς προηγούμενη συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ στην προκήρυξη γίνεται για να αποκομίσει η κυβέρνηση προεκλογικά οφέλη, οδηγώντας σε ομηρία χιλιάδες υποψηφίους, με δεδομένο ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να προχωρήσουν οι προσλήψεις» τονίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *