26/9 Νέα τμήματα της Εγνατίας Οδού, εγκαινίασε ο Γιώργος Σουφλιάς

Την κορδέλα των εγκαινίων δύο νέων τμημάτων της Εγνατίας Οδού έκοψε την Δευτέρα (25/9) ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, Γιώργος Σουφλιάς.


Την κορδέλα των εγκαινίων δύο νέων τμημάτων της Εγνατίας Οδού και συγκεκριμένα του τμήματος Νυμφόπετρας Μεγάλης Βόλβης συνολικού μήκους οκτώ χιλιομέτρων και του ανισόπεδου κόμβου Ρεντίνας – ανισόπεδου κόμβου Ασπροβάλτας μήκους δέκα χιλιομέτρων.
Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε τόνισε, πως με τα νέα τμήματα θα μειωθεί σημαντικά ο χρόνος ταξιδιών από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως τη Θεσσαλονίκη και θα αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση που εμφανίζεται στην περιοχή, κυρίως τους θερινούς μήνες. Επίσης θα αυξηθεί η οδική ασφάλεια, δεδομένου ότι με το τμήμα αυτό παρακάμπτονται τα Μακεδονικά Τέμπη, όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία δυστυχήματα.
Η οδός διέρχεται από ημιορεινό έδαφος και διασχίζει περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο τμήμα, μήκους 32 χιλιομέτρων, προβλέπεται η κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων, Βεοχωρίου, Ρεντίνας και Ασπροβάλτας, μιας σήραγγας (Βρασνών) μήκους 160 μέτρων, η κατασκευή γεφυρών και κάτω διαβάσεων, συνολικού μήκους 360 μέτρων και η κατασκευή άνω διαβάσεων συνολικού μήκους 140 μέτρων.
Η συμβασιοποίηση του έργου έγινε στις 17/12/2003 και η εγκατάσταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2004, ωστόσο τυπικά η έναρξη των εργασιών έγινε με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σουφλιάς ανέφερε: "Είμαι πάρα πολύ περήφανος που εγκαινιάζω ένα εθνικό έργο με τεράστια σημασία, τόσο για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, όσο και για την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου όλης της Ελλάδας με την Ανατολική Ευρώπη. Από το Μάρτιο του 2004 μέχρι σήμερα δημοπρατήσαμε, υπογράψαμε συμβάσεις και ξεκινήσαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ".
Τον υπουργό συνόδευαν ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας και βουλευτές της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *