26/9 Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΑ “ΡΟΖ” ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΕΛΕΚΗ

"ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΕΙΛΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΟΔΟΤΗ"


Τα «ροζ» υπονοούμενα των επιστολών του δικηγόρου της αδελφότητας της Ιεράς Μονής των ΑγίωνΚηρύκου και Ιουλίττης, Διονύση Πελέκη, κατά του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριου, που δημοσιοποιήθηκαν στη τηλεόραση του ALTER, το βράδυ της Δευτέρας (22/9), προκάλεσαν αίσθηση.Σε μία από τις επιστολές, ο δικηγόρος της αδελφότητας αναφέρεται σε μία … φωτογραφία που φέρεται να «χάρισε» ο μητροπολίτης Μακάριος σε μία από τις μοναχές του μοναστηριού.

Με επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, απάντησε στα υπονοούμενα Πελέκη και στους λόγους που τον οδήγησαν να … «χαρίσει» τη φωτογραφία του στη μονάχη Θεοδότη.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου, όταν πληροφορήθηκε πως η συγκεκριμένη μοναχή μίλησε απαξιωτικά για τον ίδιο, σκίζοντας μάλιστα τη φωτογραφία του που ήταν αναρτημένη στην τραπεζαρία του μοναστηριού, της έστειλε επιστολή μαζί με φωτογραφία του, ζητώντας εξηγήσεις αλλα και επιβάλλοντας «πνευματική» τιμωρία.

«Για το ολίσθημά σου και προς σωφρονισμόν σου θα σε συμβούλευα 1ον) να έλθεις και προσπεσοϋσα νά ζητήσεις συγγνώμην, από εμέ. Δεν το έπραξες μέχρι σήμερα και εγώ θα περιμένω. 2ον) Καθημερινές θα κάνεις τρία κομποσχοίνια για την ταπεινότητά μου και 3ον) σου στέλλω την φωτογραφία μου κατ΄ εξαίρεση ώστε να την έχεις στο κελλί σου και επιπλέον συ να εύχεσαι για μένα αφού την τοποθετήσεις στην καλύτερη θέση και στην καλύτερη κορνίζα»αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τη μοναχή Θεοδότη, ο μητροπολίτης Μακάριος στις 24 Νοεμβρίου 2006, σχεδόν 20 ημέρες πριν από τη φυγή της αδελφότητας από το Σιδηρόκαστρο.

Με γραπτή του ανακοίνωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο μητροπολίτης Μακάριος κατηγορεί τις μοναχές, πως διαστρεβλώνουν την αλήθεια, υποκινούμενες από τους «πνευματικούς τους πατέρες» χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *