27/1 Διόδια στον Προμαχώνα και όχι στον Κάθετο Άξονα ζητάει ο Κουτμερίδης

Σε ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδη, Εύας Καϊλή, Θωμά Ρομπόπουλου και Γιώργου Αρβανιτίδη, προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα: «Τοποθέτηση διοδίων στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού», αναφέρονται τα παρακάτω:

Η θέση του νομού Σερρών ως παραμεθόριου επιβάλλει ειδική μεταχείριση σε θέματα που αφορούν τις συγκοινωνίες.


Με δεδομένη την πιθανότητα να τοποθετηθούν διόδια στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού (Προμαχώνας – Θεσσαλονίκης) που οδηγεί στον άξονα Βουλγαρία – Πανευρωπαϊκός Διάδρομος IV, είναι κρίσιμο να δούμε τον στρατηγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει αυτή η κίνηση σε πολιτικό, δημοσιονομικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Το «εργαλείο» αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα, ελλείψει της διαδικασίας πληρωμής βίζας ή επιβολής δασμών σε εισαγόμενα ή εξαγόμενα προϊόντα. Η μη ανταγωνιστική θέση της Βόρειας Ελλάδας όσον αφορά τις διαφορές τιμών καταναλωτικών προϊόντων όπως, βενζίνη, τρόφιμα, εργαλεία, δομικά υλικά κ.α., καθιστά επιτακτική τη χρήση αυτού του μέσου για αντιστάθμιση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει όλη η βόρεια μεθόριος της χώρας μας. Το «μεταναστευτικό» κύμα των επιχειρήσεων και η διαρροή κεφαλαίων για καταναλωτικές ανάγκες προς το εξωτερικό, θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων με μη καινοτόμα προϊόντα (οι οποίες είναι εξίσου απαραίτητες στο οικονομικό οικοδόμημα).

Για το λόγο αυτό, η τοποθέτηση διοδίων στα σύνορα και συγκεκριμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, με το κατάλληλο αντίτιμο, μπορεί να προσφέρει τα αυτονόητα στο τόπο μας σε αντίθεση με τα σενάρια για τοποθέτηση διοδίων στο τμήμα του δρόμου μεταξύ Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *