27/10 «ΝΑΙ» στη δημιουργία τμήματος ΤΕΕ Γεωργίας

στο νομό Σερρών λέει η πολιτεία δια μέσω της προέδρου του οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης «Δήμητρα»

«Ναι» στη δημιουργία τμήματος ΤΕΕ Γεωργίας στο νομό Σερρών λέει η πολιτεία δια μέσω της προέδρου του οργανισμού Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης «Δήμητρα», κυρίας Ευθυμίας Ιωαννίδου.
Σε περιοχές, όπως τα Γιάννενα και η Κρήτη, ήδη λειτουργούν ανάλογα τμήματα και στο νομό Σερρών που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγροτικούς νομούς της χώρας ένα τέτοιο ΤΕΕ θα ήταν εργαλείο ενημέρωσης των αγροτών.
Ο νομάρχης Σερρών, Κώστας Παπαπαναγιώτου σε δηλώσεις του στον «Α», αφού επισήμανε ότι είναι λογικό και φυσιολογικό και στο νομό Σερρών που είναι ένας κατεξοχήν αγροτικός νομός, να λειτουργήσει ανάλογο τμήμα ΤΕΕ, τόνισε πως αν η πολιτεία κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, τότε και η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση θα πλεύσει προς εκεί και είπε χαρακτηριστικά: «Ασφαλώς, ούτε συζήτηση».
Ο κ. Παπαπαναγιώτου είχε συνάντηση με την κυρία, η οποία και τον ενημέρωσε για αυτή την πρόθεση και συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα αυτό. «Είχαμε μια συνεργασία και τα είπαμε όλα αυτά και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Πάντως, εκείνο που έχω να σας πω είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα πληροφόρησης και εκπαίδευσης των αγροτών. Ο ενημερωμένος αγρότης είναι ο σωστός αγρότης. Προς το παρόν, θα λειτουργήσουν διάφορα προγράμματα ενημέρωσης των αγροτών σε διάφορες θεματικές ενότητες, μέσω των ΚΕΓΕ Σιδηροκάστρου και Σερρών.
Η νομαρχία θα συμπαρασταθεί στη λειτουργία αυτών των ενημερωτικών προγραμμάτων για όλους τους αγρότες. Υπάρχουν προγράμματα γα την τυποποίηση των προϊόντων, για την αντιμετώπιση νόσων κ.τ.λ. Μπορούμε να λειτουργήσουμε πάρα πολλά προγράμματα και θα το πράξουμε. Όσον αφορά για το ΤΕΕ, τα υπάρχοντα τρία ανά τη χώρα είναι παλιά και είναι λογικό και φυσιολογικό και στο νομό Σερρών, ο οποίος είναι κατεξοχήν αγροτικός νομός, να υπάρχει τέτοιο κέντρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *