27/10 Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Σιδ/στρου της 28ης Οκτωβρίου ’40

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου:
1. Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, δημοτικών, ΝΠΔΔ και ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των κεντρικών οδών, πλατειών, μνημείων και φρουρίων της πόλης, από το πρωί της ημέρας μέχρι και τις βραδινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου.
2.Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών, ΝΠΔΔ, ιδιωτικών καταστημάτων και κατοικιών, καθώς και των κεντρικών οδών, πλατειών, μνημείων και φρουρίων της πόλης, τις βραδινές ώρες της 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

11.30: Στο Ηρώο της πόλης θα γίνει προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από τους μαθητές των σχολείων, Λυκείου, ΤΕΕ, Γυμνασίου, Δημοτικών Σχολείων, Ελληνίδων Οδηγών.
Σιγή ενός λεπτού
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και
Λήξη τελετής.
 Τελετάρχης ορίστηκε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Λυκείου κ. Φώτιος Πεχλιβάνης.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου
07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών και η φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει στους δρόμους παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.
08.00: Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου – Έπαρση της Σημαίας στον βράχο της πόλης.
10.15: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Βασιλική Στεργίου, φιλόλογο του Παλλατιδείου Γενικού Λυκείου Σιδηροκάστρου.
 Μετάβαση στο Ηρώο της πόλης, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο της Βουλής, Νομάρχη Σερρών, Δήμαρχο Σιδηροκάστρου, Διοικητή 36 Μ.Ε. Σιδηροκάστρου, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Σιδηροκάστρου, εκπροσώπους Σχολείων, Εθνικής Αντίστασης, Σωματείων και Συλλόγων και εκπρόσωπο αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων.
 Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση  του Εθνικού Ύμνου.
11.30: Παρέλαση της μαθητικής νεολαίας, εκπροσώπων συλλόγων και οργανώσεων και τμημάτων στρατού κατά την καθορισμένη σειρά.
12.00: Δεξίωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
18.00: Υποστολή της σημαίας.
 Κατά τις παραπάνω εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με τον ιερό κλήρο. Οι βουλευτές Νομού Σερρών. Ο Νομάρχης Σερρών. Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Σιδηροκάστρου. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Σιδηροκάστρου. Η Ειρηνοδίκης. Οι τέως δήμαρχοι Σιδηροκάστρου. Οι προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι προϊστάμενοι ΝΠΔΔ, Οργανισμών, Τραπεζών, ΝΠΙΔ. Οι αξιωματικοί του Στρατού και της Ελληνικής Αστυνομίας εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή και κατά ιεραρχική τάξη. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι εν γένει. Οι εκπρόσωποι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων. Οι πρόεδροι των Εμποροβιομηχανικών και Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Σερρών. Οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων και
ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ
Τα της θρησκευτικής τελετής παρακαλείται να καθορίσει η Ιερά Μητρόπολη.
Τα της παράταξης απόδοσης τιμών και γενικά συμμετοχής της Φιλαρμονικής, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σιδηροκάστρου.
Τα της τήρησης της τάξης και του σημαιοστολισμού των καταστημάτων και οικιών το Αστυνομικό Τμήμα Τάξης Σιδηροκάστρου.
 Τελετάρχης ορίστηκε ο υπάλληλος του Δήμου κ. Σταύρος Τσολακίδης.
 Την παρουσίαση της παρέλασης θα κάνει ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Σπυριδάκης.

πηγή: εφημερίδα Σερραϊκόν Θάρρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *